Η ΑΕΚ Betsson ψάχνει τη νίκη που θα της... γυρίσει τη σεζόν

Η ΑΕΚ Betsson ψάχνει τη νίκη που θα της... γυρίσει τη σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 17:31 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 22.03.2024

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την AEK Betsson, η οποία ψάχνει τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι (23/03, 20:15) για να γυρίσει τον διακόπτη στο φινάλε της σεζόν.

Η παρουσία στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας είναι ο μοναδικός ρόλος που έχει απομείνει στην AEK Betsson την φετινή σεζόν, έπειτα και από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του BCL. Για το λόγο αυτό η αναμέτρηση απέναντι στο Περιστέρι, στο κλειστό των Λιοσίων, είναι «τελικός» για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Η παρουσία του Λάνγκστον Χολ λύνει τα χέρια του Έλληνα κόουτς, ο οποίος πλέον θα έχει στη διάθεσή του τον Αμερικανό πλέι μέικερ, ο οποίος επί των ημερών του 58χρονου προπονητή είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός στο πλάνο της Ένωσης σε άμυνα και επίθεση.

Την ίδια ώρα η ψυχολογία δεν είναι σε καλά επίπεδα και γι αυτό παίζουν ρόλο οι πολλές και μαζεμένες ήττες της ομάδας μέσα στο 2024. Κάτι που έχει κλονίσει για τα καλά το γκρουπ, το οποίο ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Η νίκη που αναζητείται μπορεί να είναι αυτή κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Διότι αφενός θα κλειδώσει την έκτη θέση της κατάταξης, χωρίς να περιμένουν οι κιτρινόμαυροι τα αποτελέσματα της Κυριακής. Αφετέρου θα στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως παρά τις δυσκολίες όλης της σεζόν, η ΑΕΚ Betsson μπορεί να κερδίσει σε παιχνίδια με μεγάλο «πρέπει». Κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί στη διάρκεια της σεζόν.

Συν τοις άλλοις, για την Ένωση το παιχνίδι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα κρίνει και το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας τη νέα σεζόν. Με παρουσία στην εξάδα θα κλειδώσει παρουσία στην Ευρώπη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να κοιτάξει ψηλότερα από την έκτη θέση στα Playoffs. Διότι σε περίπτωση που παίξει στο δεύτερο bracket για τις θέσεις 7-12, τότε στην post season και εφόσον τερματίσει είτε έβδομη είτε όγδοη θα συναντήσει έναν εκ των Παναθηναϊκού AKTOR ή Ολυμπιακού, με τις πιθανότητες να είναι απειροελάχιστες.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής