Το... delete της ΑΕΚ Betsson στην Ευρώπη και ο «τελικός» κόντρα στο Περιστέρι

Το... delete της ΑΕΚ Betsson στην Ευρώπη και ο «τελικός» κόντρα στο Περιστέρι

Χρήστος Τσάλτας 19:03 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 21.03.2024

Η πορεία της ΑΕΚ Betsson στο BCL ολοκληρώθηκε, με την Ένωση πλέον να εστιάζει την προσοχή της στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι (23/03, 20:15) για τελευταία αγωνιστική της regular season.

Η πορεία της ΑΕΚ Betsson στο φετινό BCL ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Η Ένωση ηττήθηκε και από τον Προμηθέα, στο κλειστό των Λιοσίων και έκλεισε τη φάση των 16 με ρεκόρ 0-6. Μάλιστα ήταν η μοναδική ομάδα από τις 16 που μετείχαν στη δεύτερη φάση που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στον όμιλό της.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ακόμα μια ήττα για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν πικρός, καθώς παρά την μεγάλη προσπάθεια στην τέταρτη περίοδο, η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον Χάντερ Χέιλ να βάζει την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του με δικά του μεγάλα σουτ. Κάτι που ήρθε να μεγαλώσει την εσωστρέφεια και την απογοήτευση στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

Η πορεία στο BCL ανήκει στο παρελθόν, καθώς στον ορίζοντα πλέον υπάρχει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αυτό κόντρα στο φορμαρισμένο Περιστέρι, στο κλειστό των Λιοσίων. Πρόκειται για αγώνα-τελικό, καθώς η Ένωση θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην εξάδα της κατάταξης και να αγωνιστεί στο πρώτο bracket του τρίτου γύρου. Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του Κολοσσού Ρόδου με το Μαρούσι, αλλά και της Καρδίτσας με τον ΠΑΟΚ, για να μάθει τη θέση της.

Τα παιχνίδια αυτά θα διεξαχθούν την Κυριακή, κάτι που θα παρατείνει την αγωνία. Ουδείς θέλει κάτι τέτοιο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και παρά την απογοήτευση από τις διαδοχικές ήττες, στην AEK Betsson θέλουν να αφήσουν τα πάντα στο παρελθόν για να έρθει μια νίκη-χρυσάφι που θα γυρίσει την ψυχολογία ενόψει συνέχειας.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και συγκεκριμένα (Τίλμαν, Φλιώνης, Μόργκαν εκτός με τραυματισμούς, ενώ ο Χολ δεν έχει δηλωθεί ακόμα στο πρωτάθλημα). Η Ένωση θα πρέπει να αφήσει πίσω και την απογοήτευση και τα προβλήματα και να φτάσει στη νίκη, σε ένα παιχνίδι με τεράστιο «πρέπει» και πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, κόντρα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης