Ζούρος: «Κάναμε λάθη στην άμυνα - Θέλω να ξαναδώ το φάουλ στο τρίποντο του Χέιλ»

Ηλίας Ζούρος

Ζούρος: «Κάναμε λάθη στην άμυνα - Θέλω να ξαναδώ το φάουλ στο τρίποντο του Χέιλ»

Χρήστος Τσάλτας 22:46 - 20.03.2024

Στα αμυντικά λάθη των παικτών του στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος, μετά την ήττα της AEK Betsson από τον Προμηθέα, επισημαίνοντας πως θέλει να ξαναδεί το φάουλ στο τρίποντο του Χάντερ Χέιλ.

Η ΑΕΚ Betsson ολοκλήρωσε την πορεία της στο BCL χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης στη φάση των 16. Η Ένωση γνώρισε την ήττα και από τον Προμηθέα, με τον Ηλία Ζούρο να εστιάζει στα λάθη που έγιναν στον τομέα της άμυνας και έκριναν το αποτέλεσμα.

Όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ Betsson:

«Συγχαρηρτήρια στον Προμηθέα. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε. Παλέψαμε, αλλά κάναμε λάθη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Αυτό είναι το τέλος στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο. Θέλουμε οι οπαδοί να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για την προσπάθεια».

Για τα λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα στην 4η περίοδο, επισήμανε: «Σίγουρα, όταν γίνονται λάθη στο τέλος, είναι θέμα δουλειάς και θέμα συγκέντρωσης στις λεπτομέρειες. Αλλά για να φτάσεις στο τέλος, προηγούνται άλλες φάσεις. Εμείς, κάναμε αρκετά λάθη αμυντικά στη διάρκεια του παιχνιδιού, τα οποία πρέπει να τα βελτιώσουμε. Είπαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε γενικά την άμυνά μας.

Σίγουρα, ήμασταν καλύτεροι, αλλά είναι μερικά κομμάτια, στα οποία κάποιοι παίκτες πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι και πιο συνεπείς, για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε. Σίγουρα είναι και ομαδικό, το τι πρέπει να κάνουμε, γιατί είναι ομαδικό το άθλημα, δηλαδή τις αδυναμίες κάποιου, πρέπει να τις καλύψουμε εμείς και επιθετικά, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Θα έλεγα, το ότι φτάσαμε στον έναν πόντο, πραγματικά με αρκετή προσπάθεια και αμυντικά με αλληλοκαλύψεις.

Σε εκείνο το σημείο έγινε ένα τρίποντο του Χέιλ, το οποίο εντάξει, εγώ θέλω να το ξαναδώ. Αλλά εκτός από αυτό, εμείς κάναμε κάποια λάθη επιθετικά, τα οποία αν μας έδιναν 1-2 καλάθια, θα μπορούσαν να μας έδιναν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι σε αυτό το παιχνίδι. Είναι σε αρκετά παιχνίδια. Πρέπει να το ψάξουμε παραπάνω».