Ολοταχώς για νέα «καμπάνα» στην Ευρώπη η AEK Betsson για τα μπουκάλια στα Λιόσια

Ολοταχώς για νέα «καμπάνα» στην Ευρώπη η AEK Betsson για τα μπουκάλια στα Λιόσια

Χρήστος Τσάλτας 23:35 - 20.03.2024

Η ΑΕΚ Betsson ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή πορεία της με επτά διαδοχικές ήττες και πικρό φινάλε, όμως όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα με τον Προμηθέα αναμένεται να βρεθούν σε πρώτο πλάνο.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε με βλέψεις και πολύ υψηλούς στόχους, όμως το φινάλε ήταν πολύ πικρό. Η Ένωση ολοκλήρωσε τη φάση των 16 της διοργάνωσης με το διόλου τιμητικό 0-6, ούσα μάλιστα η μοναδική ομάδα χωρίς να πετύχει νίκη στη δεύτερη φάση.

Αυτό όμως που «σημάδεψε» το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στον Προμηθέα, ήταν η διακοπή στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, 7 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 52-61 ο Δημήτρης Αγραβάνης χτύπησε τον Λίνο Χρυσικόπουλο και χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ.

Από την ένταση της στιγμής ο Χρυσικόπουλος άνοιξε διάλογο με την εξέδρα και -παρά τις προσπάθεια του Ηλία Παπαθεοδώρου να τον ηρεμίσει- ο κόσμος της Ένωσης πέταξε μπουκάλια προς τον πάγκο των Πατρινών, οδηγώντας σε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Όλα όσα έγιναν στο κλειστό των Λιοσίων δεν πέρασαν στα... ψιλά από την διοργανώτρια αρχή του BCL. Κάθε άλλο. Αυτό γιατί οι παρατηρητές του αγώνα κατέγραψαν την ρίψη αντικειμένων στον πάγκο των Πατρινών, που οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ Betsson βρίσκεται προ των πυλών νέας τιμωρίας από την διοργάνωση της FIBA, η οποία αναμένεται να ισχύσει την ερχόμενη σεζόν. Το μέγεθος της τιμωρίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό όμως εκτός απροόπτου αναμένεται να τιμωρηθεί η έδρα, μιας και τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ βρισκόταν σε ισχύ η υπάρχουσα τιμωρία από την περασμένη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε πως δεν αναμένεται να υπάρξει τιμωρία από την ΔΕΑΒ για όσα έγιναν στο κλειστό των Λιοσίων, καθώς το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο είναι αυτό του BCL και της FIBA.