Συντετριμμένοι Γιόκιτς και Ντόντσιτς από την τραγωδία στο Βελιγράδι - Αναλαμβάνει τα έξοδα των κηδειών ο Σλοβένος (vid)

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Συντετριμμένοι Γιόκιτς και Ντόντσιτς από την τραγωδία στο Βελιγράδι - Αναλαμβάνει τα έξοδα των κηδειών ο Σλοβένος (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:37 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 05.05.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς από τις ΗΠΑ, την... πρωτεύουσα των μαζικών δολοφονιών σε σχολεία, υπογράμμισε πως «κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να προστατεύονται πάντα τα παιδιά», ενώ ο Σλοβένος Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος έχει πολλούς συγγενείς στο Βελιγράδι ανέλαβε τα έξοδα των κηδειών.

Οι Σέρβοι ζουν στιγμές εθνικού πένθους. Τα συναισθήματα έπειτα από τη μαζική εκτέλεση του 14χρονου μακελάρη-μαθητή σε σχολείο του Βελιγραδίου έχει σοκάρει τους πάντες και η θλίψη δεν θα αποχωρήσει εύκολα από τον πλανήτη των ανθρώπων. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς από το Φοίνιξ, εκεί που βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους Νάγκετς για το τρίτο (και το τέταρτο) παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης κόντρα στους Σανς, ρωτήθηκε για το τραγικό γεγονός από αμερικάνους δημοσιογράφους. 

O γιος του πρώην μπασκετμπολίστα Σαβάνοβιτς είναι συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη του Βράτσαρ
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:22 - 03.05.2023

O γιος του πρώην μπασκετμπολίστα Σαβάνοβιτς είναι συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη του Βράτσαρ

Στο σχολείο της ανύποπτης τραγωδίας βρέθηκε ο πρώην διεθνής Σέρβος μπασκετμπολίστας, Ντούσκο Σαβάνοβιτς, αφού ο γιος του ήταν συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη που άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ παιδιά κι έναν ενήλικα.

«Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για τον λαό της Σερβίας», δήλωσε από τις ΗΠΑ εκεί όπου δολοφονίες με όπλο σε σχολεία συμβαίνουν συχνά πυκνά και ναι μεν σοκάρουν, αλλά δεν αποτελούν έκπληξη. «Λυπάμαι ειλικρινά για όλες τις οικογένειες που περνούν αυτό το δράμα», πρόσθεσε ο Joker και κατέληξε πως «δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο στην πατρίδα μου και είναι σοκαριστικό. θα πρέπει απο εδώ και πέρα να φροντίσουμε όλοι μας ώστε να μην ζήσουμε στο μέλλον τέτοιες στιγμές. Τα παιδιά χρειάζονται προστασία και πρέπει να ασχοληθούμε όλοι σοβαρά μαζί τους». 

Στο μεταξύ, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος αν και Σλοβένος έχει πολλούς συγγενείς στο Βελιγράδι, ενημέρωσε ότι θα αναλάβει αυτός τα έξοδα των κηδειών και όποια βοήθεια του ζητηθεί. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, ο πατέρας του οποίου είναι Σέρβος και στην πρωτεύουσα της χώρας κατοικούν τα ξαδέλφια του, οι θείοι του και η γιαγιά του δήλωσε πως «η καρδιά μου είναι ραγισμένη. Λόγω της τραγωδίας και των χαμένων παιδικών, αθώων ζωών οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και ολόκληρο το έθνος».