O γιος του πρώην μπασκετμπολίστα Σαβάνοβιτς είναι συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη του Βράτσαρ

Ντούσκο Σαβάνοβιτς

i

© Intime

O γιος του πρώην μπασκετμπολίστα Σαβάνοβιτς είναι συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη του Βράτσαρ

Sportal newsroom 16:22 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 03.05.2023

Στο σχολείο της ανύποπτης τραγωδίας βρέθηκε ο πρώην διεθνής Σέρβος μπασκετμπολίστας, Ντούσκο Σαβάνοβιτς, αφού ο γιος του ήταν συμμαθητής με τον 14χρονο μακελάρη που άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ παιδιά κι έναν ενήλικα.

O Ντούσκο Σαβάνοβιτς, πρώην διεθνής σέρβος μπασκετμπολίστας με πλούσια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Oύνιξ Καζάν, Βαλένθια, Εφές, Μπάγερν. Σάσαρι) ήταν από τους γονείς που με τεράστια αγωνία περίμεναν έξω από το δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βράτσαρ -μια γειτονιά του Βελιγραδίου. 

Είχε προηγηθεί (το πρωί της Τετάρτης 3/5) η απίστευτη τραγωδία, όταν ο 14χρονος μακελάρης άνοιξε πυρ προς πάσα κατεύθυνση και σκότωσε οκτώ ανήλικους μαθητές και έναν φύλακα. Επιπλέον, έξι ακόμα μαθητές και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν, ενώ στο συγκεκριμένο σχολείο πηγαίνει και ο γιος του Σαβάνοβιτς. 

Ο Μποντιρόγκα εξήγησε σε όσους δεν ξέρουν τι εστί Stark Arena πως «εδώ οι φιλοξενούμενοι υποφέρουν» (vid)
EUROLEAGUE

15:41 - 03.05.2023

Ο Μποντιρόγκα εξήγησε σε όσους δεν ξέρουν τι εστί Stark Arena πως «εδώ οι φιλοξενούμενοι υποφέρουν» (vid)

Κροάτες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Stark Arena του Βελιγραδίου και αφηγήθηκαν την εμπειρία τους στο Sportal, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να τους εξηγεί ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο λόγω της καυτής ατμόσφαιρας «οι φιλοξενούμενοι ξεκινούν τον αγώνα σαν να χάνουν ήδη με 10 πόντους».

Δεν θέλησε να μιλήσει για το συμβάν, αλλά επιβεβαίωσε στην Republika το γεγονός και ενημέρωσε πως ο γιος του δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα. Αυτό βέβαια, όπως και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ναι μεν τον ανακουφίζει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν μειώνει την ανύποπτη θλίψη όλη της πόλης και όλη της χώρας. 

Τα μαθήματα όπως αναμενόταν ακυρώθηκαν, ενώ το σύνολο των γονιών και των καθηγητών με ανακοίνωσή τους δήλωσαν: «Δεν μπορούμε να φανταστούμε το να στέλνει κάποιος ένα παιδί στο σχολείο για μάθημα και να μην επιστρέφει ποτέ. Πρέπει όλοι να μάθουμε από αυτό το συμβάν. Να αντιληφθούμε ότι η βία γύρω μας μεταδίδεται και στα σχολεία».