Ο Μποντιρόγκα εξήγησε σε όσους δεν ξέρουν τι εστί Stark Arena πως «εδώ οι φιλοξενούμενοι υποφέρουν» (vid)
i

© photo by Aleksandar Dimitrijevic / Sportal

Ο Μποντιρόγκα εξήγησε σε όσους δεν ξέρουν τι εστί Stark Arena πως «εδώ οι φιλοξενούμενοι υποφέρουν» (vid)

Κροάτες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Stark Arena του Βελιγραδίου και αφηγήθηκαν την εμπειρία τους στο Sportal, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να τους εξηγεί ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο λόγω της καυτής ατμόσφαιρας «οι φιλοξενούμενοι ξεκινούν τον αγώνα σαν να χάνουν ήδη με 10 πόντους».

Η σειρά της Παρτίζαν με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα play offs της Euroleague συγκέντρωσε πάνω της μεγάλο ενδιαφέρον για τους σωστούς, αλλά και για τους λάθος λόγους. 

Κατ' αρχάς, η πορεία των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άξιζε μια βαθιά υπόκλιση για τον τρόπο και την ένταση που αγωνίστηκαν στην κανονική διάρκεια, για την πρόκριση που πήραν, ενώ στο πρώτο παιχνίδι ο Κέβιν Πάντερ με καταπληκτικό buzzer beater τρίποντο έδωσε την πρώτη νίκη στην ομάδα του απέναντι στη Βασίλισσα της Ισπανίας που μέχρι τότε κατείχε το πλεονέκτημα έδρας. 

Αυτοί ήταν οι σωστοί λόγοι, αλλά ακολούθησαν οι... λάθος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παιχνιδιού στο Wizink Center της Μαδρίτης ο Πάντερ αντέδρασε σε ένα σκληρό και άσκοπο φάουλ του Σέρχιο Γιουλ και από εκεί και πέρα άρχισαν οι εικόνες ντροπής. Οι παίκτες των δύο ομάδων -και ειδικά ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε- μετέτρεψαν το παρκέ σε ρινγκ και προέκυψαν πολλαπλές τιμωρίες, αλλά και μεγάλη ένταση και έχθρα. Ειδικά των οπαδών της Παρτίζαν προς τους παίκτες της Ρεάλ. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την αστυνομία σε κάθε βήμα της στο Βελιγράδι (gallery)
EUROLEAGUE

13:11 - 02.05.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την αστυνομία σε κάθε βήμα της στο Βελιγράδι (gallery)

Από τη στιγμή που έφθασε στο αεροδρόμιο, μέχρι να εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο της, αλλά και σε όλες τις μετακινήσεις η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης προστατεύεται από την σέρβικη αστυνομία και από τη διοίκηση της Παρτίζαν.

Μέρες πριν από το τρίτο παιχνίδι και το πρώτο του Βελιγραδίου, οι Σέρβοι οργάνωσαν μία καυτή ατμόσφαιρα που τελικά έδωσε μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Άσχετα, αν η Ρεάλ κατάφερε να... κλέψει τη νίκη στην Stark Arena και να μειώσει τη σειρά σε 2-1, το σκηνικό που στήθηκε στην πόλη ολόκληρη συγκέντρωσε το αθλητικό ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης -και όχι μόνο. 

Κροάτες δημοσιογράφοι από την ιστοσελίδα Index.hr βρέθηκαν στο γήπεδο για να ζήσουν τη στιγμή και μάλιστα, αφηγήθηκαν στο Sportal.rs την εμπειρία του η οποία ξεκίνησε με μία επαφή με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Πρόεδρος της Euroleague, θρύλος του σέρβικου μπάσκετ και φυσικά πρώην σταρ του Παναθηναϊκού, τους έκανε μία μικρή εισαγωγή για το τι θα δουν στο γήπεδο. 

«Σε αυτήν την ατμόσφαιρα, όταν βγαίνεις στο παρκέ ως φιλοξενούμενος, είναι σαν να χάνεις με δέκα πόντους πριν καν γίνει το τζάμπολ», τους είπε για να καταλήξει πως «για να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει χρειάζεται να κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είναι τρομερά δύσκολο έργο». Η Ρεαλ κατάφερε να... δραπετεύσει με το τρίποντο του Νάιτζελ Ουίλιαμ-Γκος και θα προσπαθήσει να το επαναλάβει στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς και πάλι στην Stark Arena το βράδυ της Πέμπτης (4/5). Τότε που οι Παρτιζάνοι θα επαναλάβουν το σκηνικό που έστησαν. Με τραγούδια, φωνές, αλλά και με πολλά μέτρα ασφαλείας.