Τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ: Έκτη σερί ήττα στο BCL, τρεις μήνες χωρίς νίκη στη διοργάνωση

Τα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΚ: Έκτη σερί ήττα στο BCL, τρεις μήνες χωρίς νίκη στη διοργάνωση

Χρήστος Τσάλτας 23:25 - 12.03.2024

Η ΑΕΚ γράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο τη φετινή σεζόν, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο BCL.

Εξ αρχής το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μούρθια ήταν... ειδικών συνθηκών, με την Ένωση να γνωρίζει ακόμα μια ήττα στην φετινή διοργάνωση του BCL. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο κόντρα στην ομάδα του Σίτο Αλόνσο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί.

Το τελικό 100-89 αποτύπωσε την ανωτερότητα της Μούρθια, στο Palacio De los Deportes, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν από τα πρώτα λεπτά την αναμέτρηση, να πηγαίνουν στα μέτρα τους το παιχνίδι και παρά τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων κράτησαν το προβάδισμα και το ανέβασαν καθώς προχωρούσε ο αγώνας.

Με την ήττα αυτή η ΑΕΚ υποχώρησε στο 0-5 και πλέον απομένει ένα τελευταίο παιχνίδι για να ολοκληρώσει την... εφιαλτική παρουσία της στη φάση των 16 του BCL. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως γράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο σε μια σεζόν που οι προσδοκίες ήταν πολλές.

Με την ήττα στην Ισπανία η Ένωση μετράει 6 διαδοχικά παιχνίδια δίχως να γευτεί τη χαρά της νίκης. Κάτι που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στη διοργάνωση. Διότι πέραν των 5 ηττών στη φάση των 16, οι κιτρινόμαυροι είχαν ηττηθεί και στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, από την Λούντβιγκσμπουργκ, με 83-79.

Την ίδια ώρα, η Ένωση έχει... ξεχάσει τι σημαίνει νίκη στην Ευρώπη. Αυτό γιατί το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα είχε έρθει στις 5 Δεκεμβρίου. Ήταν η νίκη με 110-79 απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι, για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης. Από εκείνο το σημείο έως και σήμερα έχουν περάσει 3 μήνες στους οποίους η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στη σεζόν.

Συν τοις άλλοις, το αρνητικό ρεκόρ μέσα στο 2024 μεγάλωσε, με τους κιτρινόμαυρους να μετρούν 12 ήττες σε 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.