Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται

Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται

Νίκος Καλαμπάκας 00:38 - 20.12.2023

Τα τρίποντα φέτος πληγώνουν τον Ολυμπιακό αφού οι βασικοί του σουτέρ σε κάποια ματς έχουν κινηθεί σε ρηχά επίπεδα και δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα όσο θα έπρεπε. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει νίκη κόντρα σε ομάδα που έχει βλέψεις για τα playoffs.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι του στη φετινή Euroleague, αφού και η Βίρτους κατάφερε να «λυγίσει» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και να την αφήσει στο 7-8.

Οι ερυθρόλευκοι για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κακοί επιθετικά και δεν κατάφεραν να πάρουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό τους.

Και πως να το κάνουν άλλωστε, όταν απέναντί τους ήταν μια ομάδα που φέτος είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, η οποία σε κάθε ματς δίνει τα πάντα για τη νίκη και πλέον έχει αποκτήσει το... know how για να φτάνει σε αυτή!

Ένα στοιχείο που πρέπει να κοιτάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι η για ακόμα μια φορά τραγική εικόνα στα σουτ έξω από τα 6.75.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 7/29 τρίποντα. Από αυτά, τα 3 έβαλε ο Λαρεντζάκης, τα 2 ο Κάνααν και από 1 οι Παπανικολάου και Μπραζντέικις.

Πως μεταφράζεται αυτό; Ουόκαπ και Γκος έμειναν στο... μηδέν, ο Πίτερς επίσης ενώ ο Κάνααν που σημείωσε 2 έκανε 6 προσπάθειες. Δεν αναφέρουμε τα σουτ του Λαρεντζάκη και των Μπραζντέικις και Παπανικολάου, αφού στόχος είναι να θίξουμε την επιθετική δυστοκία που υπάρχει φέτος στον Ολυμπιακό, από τους παίκτες που πρέπει να... τραβάνε το κουπί!

Οι ίδιοι παίκτες, με τον Λαρεντζάκη αντί του Πίτερς, την Παρασκευή 15/12 είχαν κόντρα στη Βαλένθια 6/20 τρίποντα! Καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτούς τους αριθμούς μόνο εύκολο δεν είναι για μια ομάδα να παίρνει νίκες σε αυτό το επίπεδο.

Έχει ηττηθεί από όλους τους διεκδικητές

Πέραν τούτου, στον Ολυμπιακό πρέπει να ψαχτούν ιδιαίτερα και σε έναν άλλον τομέα. Οι ερυθρόλευκοι φέτος έχουν ηττηθεί από όλες τις ομάδες με τις οποίες θα «παλέψουν» για ένα εισιτήριο στα Playoffs. Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την υπόθεση πρόκριση. Μάλιστα, αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι οι ισπανικές ομάδες έχουν περάσει όλες από το ΣΕΦ, καταλαβαίνει κανείς ότι στον 2ο γύρο χρειάζονται πολλές υπερβάσεις για να έχει τύχη η ομάδα του Πειραιά στη διοργάνωση.