Τα ζευγάρια του Final Four του Basketball Champions League

Τα ζευγάρια του Final Four του Basketball Champions League

Sportal newsroom 13:43 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 25.04.2023

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα της τελικής φάσης του BCL, η οικοδέσποινα Μάλαγα θα κοντραριστεί με τη Βόννη στον έναν ημιτελικό και η Τενερίφη με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στον άλλον.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής συμμετοχής στο Final Four του Basketball Champions League χάθηκε με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ έπειτα από την έκρυθμα επεισοδιακή σειρά με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το BCL όμως, συνεχίζεται και μάλιστα ολοκληρώθηκε η κλήρωση που καθόρισε τα ζεύγη των ημιτελικών. 

Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί θα αντιμετωπίσουν την Τενερίφη από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ενώ η Μάλαγα που θα διοργανώσει κιόλας την τελική φάση της διοργάνωσης στην πόλη της Ανδαλουσίας, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη γερμανική Βόννη. 

Συνεργασία Euroleague και FIBA με σκοπό την ένωση του Eurocup με το BCL
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:33 - 21.04.2023

Συνεργασία Euroleague και FIBA με σκοπό την ένωση του Eurocup με το BCL

Δημοσιεύματα από το Ισραήλ αποκάλυψαν την συνάντηση στελεχών της Euroleague με συναδέλφους τους από την FIBA στη Βαρκελώνη, με κεντρικό θέμα συζήτησης τη συνεργασία των δύο για τη δημιουργία ενιαίας λίγκας που θα συγχωνεύσει ουσιαστικά το Eurocup και το Basketball Champions League.

Οι αγώνες, μαζί και με τον τελικό θα διεξαχθούν το τριήμερο 12 με 14 Μαΐου και η Μάλαγα ως οικοδέσποινα και ως μία πολύ ποιοτική ομάδα θεωρείται πως έχει ένα μικρό προβάδισμα και θα ήθελε ιδανικά να ολοκληρώσει φέτος την χρονιά της και με έναν δεύτερο εντυπωσιακό τίτλο. Ο πρώτος ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας σε μία πορεία που την έφερε αντιμέτωπη και με τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τη Μπαρτσελόνα, τις οποίες και απέκλεισε. 

Την ίδια ώρα η συμπατριώτισσά της Τενερίφη, που είναι και κάτοχος του τίτλου, θέλει να διεκδικήσει την διαδοχική κατάκτηση και την τρίτη της συνολικά στην πορεία του θεσμού που ξεκίνησε το 2016.