Ξεκάθαρος ο GM της Φενέρμπαχτσε για Ντόρσεϊ: «Έχει συμβόλαιο μαζί μας, υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον ομάδων της Euroleague»

Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

Τάιλερ Ντόρσεϊ / © tourette photography

Ξεκάθαρος ο GM της Φενέρμπαχτσε για Ντόρσεϊ: «Έχει συμβόλαιο μαζί μας, υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον ομάδων της Euroleague»

Sportal newsroom 08:58 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 14.06.2023

Θέση στο... καυτό θέμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε η Φενέρμπαχτσε, μέσω του GM της ομάδας, Ντέρια Γιανέρ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η κίνηση απόκτησης του πρώην άσου του Ολυμπιακού έγινε με το βλέμμα στο μέλλον.

Την ώρα που οι φήμες και τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ φουντώνουν, η Φενέρμπαχρτσε πήρε ξεκάθαρη θέση με επίσημο τρόπο. Ο GM της ομάδας Ντέρια Γιανέρ, μίλησε για τον διεθνή γκαρντ, εξηγώντας πως η κίνηση της απόκτησής του έγινε με ορίζοντα την επόμενη σεζόν, ενώ στάθηκε στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομά του.

Και μόνο στο άκουσμα της είδησης αποχώρησης του Ντόρσεϊ από την Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε μπορεί να σημάνει... συναγερμός στην Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα, ωστόσο την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sportal δεν έχει υπάρχει κάποια συζήτηση για το μέλλον του παίκτη, με τα λόγια του GM της ομάδας να έρχονται να φέρουν νέα διάσταση στο θέμα των τελευταίων ημερών.

Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)
EUROLEAGUE

12:56 - 08.06.2023

Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)

Ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έχει γίνει (ακόμα), αλλά αν η Φενέρμπαχτσε ή ο παίκτης αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους, τότε ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός, θα «εισβάλουν» στην Κωνσταντινούπολη για να τον διεκδικήσουν - Το ίδιο θα κάνουν και άλλες ομάδες της Euroleague.

O GM της τουρκικής ομάδας μιλώντας για τον διεθνή γκαρντ τόνισε: «Κάναμε την κίνηση απόκτησης του Ντόρσεϊ μεσούσης της σεζόν, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο 2.5 χρόνων. Αυτή ήταν μία κίνηση με στόχο κυρίως το μέλλον, αλλά και για την φετινή σεζόν. Περιμέναμε να μας βοηθήσει, αλλά δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί σε ένα νέο μέρος και να δώσει το 100%. Επειδή όμως ήταν δύσκολο να τον φέρναμε το καλοκαίρι, αρπάξαμε την ευκαιρία έχοντας στο μυαλό μας ένα πλάνο διετίας.

Υπήρχαν φήμες ότι έχει πρόβλημα με τον προπονητή, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Αν παρατηρήσουμε την περίπτωσή του, θα δούμε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα τουρκικά playoffs για αγωνιστικούς λόγους. Με τους τραυματισμούς των Μπιρσέν και Χαζέρ, χάσαμε δύο γηγενείς παίκτες από το ροτέισον, οπότε η επιλογή των 5 ξένων επηρεάστηκε από αυτό.

Δεν έχει αλλάξει το πλάνο μας για τον Τάιλερ. Υπάρχουν ομάδες της EuroLeague που ενδιαφέρονται για αυτόν, αλλά και για άλλους παίκτες μας.

Ξέρετε ότι ο Ντόρσεϊ έχει ελληνικό διαβατήριο και αυτό ίσως κινήσει το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων. Δεν μας δεσμεύει κάτι τόσο πολύ με τους παίκτες. Αν κάποιος παίκτης μας έρθει και μας πει ότι θέλει να αποχωρήσει, ή αν έρθει κάποια πρόταση για κάποιον που έχει συμβόλαιο, τότε θα καθίσουμε με την διοίκηση και θα συζητήσουμε, ζυγίζοντας την κατάσταση. Όσοι παίκτες μας έχουν συμβόλαιο όμως υπολογίζονται για την νέα σεζόν».