Τακιανός: «Αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου»

Φώτης Τακιανός

Τακιανός: «Αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου»

Ο Φώτης Τακιανός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα του ΠΑΟΚ και τη νίκη απέναντι στον Κολοσσού.

Ο Φώτης Τακιανός είδε τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει από το -14 και να παίρνει τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, με τον έμπειρο κόουτς να εκφράζει την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, αναλύοντας τα στοιχεία που είχε ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Τακιανός:

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Μετά τη λήξη του αγώνα πληροφορήθηκα ότι ένας φίλος και άνθρωπος του μπάσκετ δεν είναι πια μαζί μας, ο Δονάτος Γκορέζης. Φίλος πολλά χρόνια με τη δική του προσφορά σε ένα κομμάτι πολύ ευαίσθητο. Ήταν πάντα εκεί για εμάς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Για μας θα είναι πάντα ο Τζόνι, που όποτε χρειαστήκαμε κάτι, πάντα ήταν εκεί. Οι νίκες και τα παιχνίδια έρχονται και φεύγουν. Αυτό που μένει τελικά είναι τι διαγράφεις με τον χαρακτήρα σου. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία, γιατί τα γυαλιά της ματαιοδοξίας δεν μας αφήνουν να το δούμε».

Για το παιχνίδι: «Ξέραμε ότι ο Κολοσσός έχει ένα ελεύθερο στυλ με ποιότητα. Αν έμπαιναν σε έναν ρυθμό θα ήταν πολύ επικίνδυνοι. Στόχος μας ήταν να μην μπουν σε αυτόν τον ρυθμό. Στην αρχή είχαμε ένα πρόβλημα με τον Χάρισον και τη μέση του. Δείξαμε πως πρέπει να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Λόγω κόπωσης η ομάδα παρουσιάζεται χωρίς ενέργεια για ακόμα μία φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου και μπασκετικής αντίληψης. Δεν μας έπιασε πανικός. Η καλή μας αμυντική απόδοση μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε και αυτοπεποίθηση. Με συνεχόμενες καλές άμυνες και εκτέλεση με σωστές αποφάσεις, καταφέραμε να υπερκαλύψουμε τη διαφορά. Θέσαμε υποψηφιότητα για να βρεθούμε στις 7 πρώτες θέσεις για το Final 8.

Η καλή αμυντική λειτουργία μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ρυθμό στην επίθεση. Χαμηλώσαμε το σχήμα γιατί κάτι έπρεπε να κάνουμε για να ανατραπεί η εικόνα. Πιέσαμε ψηλά, αλλάξαμε την αμυντική μας τακτική. Ήταν ουσιαστικά η ορμή των παικτών μας, έπαιξαν πιο δυνατά και με περισσότερες επαφές».

Για τον Φρίντρικσον: «Μετά το πολύ καλό του ξεκίνημα και τον τραυματισμό του με το Περιστέρι, δεν ήταν αυτός που ήθελε και ο ίδιος. Βασίζεται πολύ στην ταχύτητα και το πρόβλημα στους ραχιαίους. Σήμερα μετά από καιρό έπιασε τα υψηλά στάνταρ του, του δώσαμε τα κλειδιά και πήρε τον ρυθμό του και είμαστε χαρούμενοι για αυτόν.

Για τον Χάρισον: «Δεν είναι κάτι απλό. Έκανε ένεση για να παίξει. Δεν βλέπουμε ξένους παίκτες να το κάνουν αυτό. Το ίδιο είχε κάνει και ο Φρίντρικσον».

Για το τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Είπαμε πολλά πράγματα στο ημίχρονο. Και σε κομμάτια τακτικής και στο ότι η εικόνα μας αδικούσε. Όταν δεν πηγαίνουν τα χέρια πρέπει να πάει η καρδιά. Είπαμε ότι πρέπει να πεθάνουμε στο γήπεδο και αυτό κάναμε».