Τακιανός: «Να έχουμε μια ομάδα που θα εξελίσσεται μέσω της άμυνάς της»

Φώτης Τακιανός

i

©Intime

Τακιανός: «Να έχουμε μια ομάδα που θα εξελίσσεται μέσω της άμυνάς της»

Χρήστος Τσάλτας 21:54 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 28.09.2023

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Φώτη Τακιανού για το Super Cup.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του περσινού πρωταθλήματος, γεγονός που του έδωσε ένα εισιτήριο για το Super Cup της Ρόδου και ο κόουτς της ομάδας, Φώτης Τακιανός τόνισε ότι τη φετινή σεζόν θέλει να βλέπει τους παίκτες του να παλεύουν σε όλα τα παιχνίδια.

Στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι είναι χαρούμενος που από την περσινή ομάδα διακρίθηκαν κάποιοι παίκτες και πήραν μεταγραφές, ενώ είπε ότι με όπλο της την άμυνά η ομάδα θα πρέπει να εξελίσσεται κάθε μέρα:

«Βρισκόμαστε εδώ ως μια ομάδα που κατέκτησε θέση στην πρώτη τετράδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τους προπονητές. Είμαι χαρούμενος που είδα παίκτες από την ομάδα που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν. Το κομμάτι της προετοιμασίας είναι δύσκολο για εξαγωγή συμπερασμάτων. Τα παιχνίδια έχουν αναγνωριστικό χαρακτήρα. Θες να δεις τις αδυναμίες και να τις βελτιώσεις. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα αξιολογείται ως μια ομάδα που παλεύει ξεκινώντας από την άμυνα και κάθε μέρα θα εξελίσσεται».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστούν ένα αρνητικό αποτέλεσμα από νωρίς:

Σπανούλης: «Με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, δεν μπορούμε να μιλάμε για πίεση αποτελέσματος»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:58 - 28.09.2023

Σπανούλης: «Με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, δεν μπορούμε να μιλάμε για πίεση αποτελέσματος»

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον σεβαμό των αντιπάλων του Περιστερίου για την ομάδα και τόνισε πως με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία η πίεση για αποτέλεσμα στο μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα.

«Δεν υπάρχει διαφοροποίηση επίσημου και φιλικού παιχνιδιού, με την λογική πώς προετοιμάζεται η ομάδα. Η ομάδα προετοιμάζεται για τη νίκη. Τα φιλικά βοηθούν για συμπεράσματα. Η διαδικασία του αποτελέσματος, ειδικά στη χώρα μας μπορεί να αποβεί επώδυνη στη λογική της ήττας, ή να υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις σε μιαν νίκη. Αυτό πρέπει να διαχεριστούμε».

Tags: