Τακιανός για το ματς με Άρη: «Ιδιαίτερο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ»

Φώτης Τακιανός

i

© Intime

Τακιανός για το ματς με Άρη: «Ιδιαίτερο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:36 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 16.11.2023

Μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στη Χάποελ, ο Φώτης Τακιανός μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη χθες (15/11) επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 79-77, την έπιασε και την προσπέρασε στην κορυφή του 7ου ομίλου στο Basketball Champions League. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβηκε στο 2-1, ρεκόρ που την φέρνει στην πρώτη θέση.

Λίγες ώρες μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα του Δικεφάλου, ο τεχνικός της ομάδας Φώτης Τακιανός κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα των «ασπρόμαυρων», το επερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη αλλά και τους στόχους του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο City 106.1:

Για τη χθεσινή νίκη:

«Ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο κι επιβεβαιώθηκε αυτό και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παίξαμε με μία ομάδα υψηλού επιπέδου με τεράστιο μπάτζετ. Φέτος θέλει να διεκδικήσει κι ακόμη και να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι δεδομένη η ποιότητά της Χάποελ και είμαστε χαρούμενοι. Είναι δεδομένο ότι πριν από το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν το αουτσάιντερ. Όταν υπάρχει μία δεδομενη διαφορά είτε ποιότητας, είτε ρόστερ ή εμπειρίας, η ομάδα που υπολείπεται πρέπει να κοιτάξει παράγοντες όπως η πίστη στη νίκη και το σθένος. Αυτό εξαρτάται από το πώς αισθάνονται οι παίκτες. 

Πρέπει να παίζουν σαν ομάδα κι αυτό, δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλους. Ο ένας προσπαθεί για τον άλλον και όταν βλέπεις ότι το παιχνίδι σου δίνει πίσω αυτά που του δίνεις, τότε η αυτοπεποίθηση αυξάνεται. Όσο έφτανε το παιχνίδι προς το τέλος και παρά το γεγονός ότι βγήκε η ποιότητα του αντιπάλου, εμείς βγάλαμε την καρδιά και το μυαλό μας και κερδίσαμε το ματς».

Για τη Χάποελ:

«Η δεδομένη ποιότητα του αντιπάλου ήταν μία μεγάλη δυσκολία. Σε κάθε στιγμή, ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικούς παίκτες. Έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Στο τέλος, οι περισσότερες αποφάσεις τους ήταν σωστές. Αυτή είναι και η δυσκολία απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλή κι εμείς προσπαθούσαμε να μείνουμε στο αμυντικό μας πλάνο, που τους δυσκόλεψε πολύ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα».

Για το γεγονός ότι τα νέα πρόσωπα πρωταγωνίστησαν στο τέλος:

«Γενικά στην ομάδα δεν τυχαίνουν πράγματα. Είμαστε μία ομάδα με πλάνο και κατεύθυνση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, προκύπτει και η προσωπικότητα των παικτών. Δεν είμαστε προσωποκεντρική ομάδα. Ένας παίκτης εκτελεί, επειδή οι συνθήκες που δημιουργεί η ομάδα, δημιουργούν και το περιβάλλον για να δείξει ο καθένας την ποιότητά του. Έχουμε μία ομαδική κατεύθυνση και τη θέληση να παίξει η ομάδα με ένα συγκεκριμένο στιλ».

Για τις αλλαγές:

«Προσθέσαμε δύο παίκτες και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά τους. Ο ΜακΝις ήταν εξαιρετικός σε αυτά που του ζητούσαμε, αλλά με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην ποιότητα, άλλαξε ότι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον νέο παίκτη και να πάρουμε το 100% βάσει των δικών του ικανοτήτων. Τώρα, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον συγκεκριμένο παίκτη, με τις ικανότητές του».

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Στη ροή ενός πρωταθλήματος, δεν έχεις την πολυτέλεια να σκέφτεσαι πάρα πολύ. Σαφώς είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, είναι ιδιαίτερο ματς, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι. Να μη δημιουργήσουμε μία ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε, για να συνεχίσουμε με νίκες και να πλασαριστούμε καλύτερα στη βαθμολογία. Αυτό ψάχνουμε στο παιχνίδι με τον Άρη».

Για την σκληρή άμυνα του Άρη:

«Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει, “διαβάζοντας” τον αντίπαλο. Το τι λένε οι άλλοι, δεν με απασχολεί».

Για τους στόχους της ΚΑΕ:

«Ο κ. Χατζόπουλος και όλη η διοίκηση της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούν να εξυγιάνουν οικονομικά την ΚΑΕ. Βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο και έχουν κάνει σπουδαία πράγματα. Το αγωνιστικό, είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτά τα δύο πράγματα, δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα υψηλό επίπεδο. Πρώτα είναι η εξυγίανση και μετά, το να μπουν οι βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνα ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί τίτλους. 

Πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ; Όταν είναι δεδομένη αυτή η διαδικασία, δεν μπορούν να τεθούν στόχοι από νωρίς. Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι αυτό που κάνουμε εμείς. Προσπαθούμε να δημιουργούμε βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως είναι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι το υγιές και αυτό που θα κρατήσει σε ισορροπία όλο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ».