Τακιανός: «Χτίζουμε τη φιλοσοφία μας - Έπρεπε να είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος»

Φώτης Τακιανός

i

© Intime

Τακιανός: «Χτίζουμε τη φιλοσοφία μας - Έπρεπε να είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:33 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:18 - 10.12.2023

Ο Φώτης Τακιανός κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα του μαχητικού ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό AKTOR για 36 λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα στο τέλος με την τριάδα των Μήτογλου, Ναν και Σλούκα ήταν αρκετό για τη δέκατη «πράσινη» νίκη (97-85) σε ισάριθμες αγωνιστικές της Basket League.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Φώτης Τακιανός κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα της ομάδας του αλλά και τη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

«Είναι μια εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορέσαμε λόγω άμυνας να περιορίσουμε την επίθεση του Παναθηναϊκού. Προβλήματα όπως η απουσία του Χάρινσον, τα φάουλ που φορτωθήκαμε, κάτι που μας δυσκολεύει απέναντι σε ομάδες που έχουν βάθος στο ρόστερ. 

Επίσης, κάποια νεκρά διαστήματα που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναικός. Έπρεπε να είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος. Από δικά μας λάθη πήγε στο +7 ο Παναθηναϊκός. 

Χτίζουμε τη φιλοσοφία μας. Η εμφάνιση μας θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ακολουθεί ένα ταξίδι, με απουσίες και ατυχίες τραυματισμών. Παίζεται η πρωτιά απέναντι σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Θα καταστρώσουμε το πλάνο μας για να πάμε έτοιμοι 100%».

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του «δικεφάλου», υποστήριξε: «Δεδομένου ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο μεγάλου επιπέδου επιλέξαμε ένα πλάνο ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι και 3 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο η τακτική μας ήταν να περιορίσουμε τους διαφορετικούς παίκτες υψηλής ποιότητας που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR. Μπορούμε να βρούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση». 

Και συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε διαφορά και έφτασε στο +12. Για εμάς ότι γυρίσαμε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί. Φέραμε το παιχνίδι στο 82-80 και είχαμε την ευκαιρία στο 85-80, αλλά μας έβαλε ένα καλάθι εύκολο ο Παναθηναϊκός AKTOR. Γενικά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να χτίσουμε. Μας περιμένει μία δύσκολη συνέχεια και ένα δύσκολο ματς κόντρα στη Χάποελ. Μεγαλώσαμε τα λεπτά που παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στην ομάδα του Παναθηναϊκού AKTOR και καλή συνέχεια στην Euroleague». 

Για το αν είχε στο μυαλό του την κούραση του Παναθηναϊκού AKTOR, είπε: «Μπορούμε να το σκεφτούμε, αλλά όχι να το πάρουμε ως δεδομένο. Μπορεί να είναι κουρασμένος ο Παναθηναϊκός AKTOR από τη "διαβολοβδομάδα", αλλά έχει βαθύ ρόστερ. Κι εμείς ερχόμαστε από δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε μικρότερο ρόστερ και μας επηρεάζει περισσότερο». Για το τι έφταιξε στην τρίτη περίοδο, εξήγησε: «Ερχόμαστε από κούραση και από φάουλ των παικτών. Κι έτσι δημιουργήσαμε πεντάδες που δεν ταίριαζαν στον Παναθηναϊκό AKTOR. Εκεί μέτρησε η εμπειρία του Παναθηναϊκού AKTOR, που βρήκε τα αδύνατα σημεία μας. Όταν επιστρέψαμε στις πεντάδες του πλάνου μας, διεκδικήσαμε το παιχνίδι».