Τελικά ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ο Πρίντεζης!

Τελικά ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ο Πρίντεζης!

Γιάννης Πάλλας 19:48 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 28.04.2023

Ο Γιώργος Πρίντεζης που συμμετείχε στην αντιπαράθεση του Μίρζα Μπέγκιτς με τον Ποπς-Μενσά Μπονσού τιμωρήθηκε αναλογικά περισσότερο απ’ ότι ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε

Η αυστηρότητα του αθλητικού δικαστή της EuroLeague εξαντλήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη, δέκα χρόνια πριν (28 Νοεμβρίου 2013) όταν θέλησε να μπει στη μέση και να προστατεύσει τον συμπαίκτη του Μίρζα Μπέγκιτς στην αντιπαράθεση του με τον Ποπς-Μενσά Μπονσού της Γαλατάσαραι στο ΣΕΦ!

Τότε, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Τουρκικής ομάδας, αλλά για τα επεισόδια μικρής έκτασης που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην Μαδρίτη στο Game 2 των playoffs της EuroLeague o Γιώργος Πρίντεζης τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό και 10.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ 3 αγωνιστικές επιβλήθηκαν στον Ποπς-Μενσά Μπονσού και 10.000 ευρώ πρόστιμο και 1 αγωνιστική και 15.000 ευρώ πρόστιμο στον Μίρζα Μπέγκιτς.

Ουσιαστικά, ο αθλητικός δικαστής έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο του για ένα περιστατικό που δεν ήταν και το πλέον σοβαρό. Μάλλον, σύνηθες θα το έλεγες για αγώνες μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικροτείται.

Τα επεισόδια όμως που έγιναν στη Μαδρίτη ήταν πρωτοφανή, η ενέργεια του Γκέρσον Γιαμπουσέλε δολοφονική στον Ντάντε Έξουμ, όμως ο δικαστής δεν έδειξε την ίδια αυστηρότητα με αποτέλεσμα η απλή συμμετοχή να τιμωρείται για τον Γιώργο Πρίντεζη με 4 αγωνιστικές και η λαβή παλαιστή του άσου της Ρεάλ μόλις με 5 αγωνιστικές!

Ασφαλώς και τα κριτήρια είναι διαφορετικά, προκαλούν ωστόσο απορία, καθώς δεν ελήφθη ούτε κατ’ ελάχιστο υπόψην η κοινή γνώμη και η αντίδραση της που ήταν καθολική και ζητούσε παραδειγματική τιμωρία για τον παίκτη της Ισπανικής ομάδας.

Ουσιαστικά τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική περισσότερη από τον Πρίντεζη ο Γιαμπουσέλε που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του Ντάντε Έξουμ. Στον βωμό της διάσωσης του κύρους της διοργάνωσης και της αξιοπιστίας του Final-4, οι ποινές μετατράπηκαν τελικά σε... χάδι.