Αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό πλάνο του Μουντομπάσκετ 2023 (pics)

Αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό πλάνο του Μουντομπάσκετ 2023 (pics)

Νίκος Καλαμπάκας 18:15 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 10.09.2023

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ οδήγησε τη Γερμανία σε ένα μπασκετικό έπος, αφού η ομάδα του κατέκτησε αήττητη το Μουντομπάσκετ του 2023 και ο ίδιος μετά τον αγώνα ξέσπασε σε κλάματα!

Οι στιγμές που χαρίζει ο αθλητισμός σε όσους τον υπηρετούν είναι πολλές, έντονες και απρόβλεπτες! Αυτό το ένιωσε καλά ο κόουτς των Γερμανών, Γκόρντον Χέρμπερτ, λίγα μόλις λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε ο τελικός και τα «πάντσερ» στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Ο Καναδός που είναι πολιτογραφημένος στη Φινλανδία, δεν άντεξε την πίεση του αγώνα και μόλις ολοκληρώθηκε το γερμανικό... έπος, βρέθηκε στην έξοδο που οδηγεί στα αποδυτήρια και ξέσπασε σε κλάματα. Μια εικόνα που αποτυπώνει πλήρως την πίεση που ζει κάποιος σε τέτοια παιχνίδια.

O Χέρμπερτ «λύγισε» από την ένταση του αγώνα αλλά και από το γεγονός ότι μόλις είχε οδηγήσει τους Γερμανούς στη μεγαλύτερη στιγμή του μπάσκετ τους, αφού οι ίδιοι δεν είχαν ανέβει ποτέ στην κορυφή του κόσμου. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου του 2023 ήταν ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που είχε συμβεί το μακρινό 1993!

Να σημειωθεί ότι ο Χέρμπερτ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, αφού είχε περάσει και από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από τον πάγκο του Άρη. Αυτό είχε συμβεί τη σεζόν 2007-2008 είχε κάτσει στον πάγκο του Άρη. Ο ίδιος είχε διαδεχθεί τον Ιταλό Αντρέα Ματσόν ο οποίος είχε φροντίσει να στείλει τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης στην Euroleague. Επί Χέρμπερτ ο Άρης αγωνίστηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα είχε φτάσει στο τοπ - 16 με νίκες εκτός έδρας επί της Εφές, Φενέρ και Τσιμπόνα.

Όταν οι Εφές, Φενέρ και Τσιμπόνα υποκλίνονταν στον Άρη του Χέρμπερτ
FIBA WORLD CUP

20:04 - 08.09.2023

Όταν οι Εφές, Φενέρ και Τσιμπόνα υποκλίνονταν στον Άρη του Χέρμπερτ

Ο κόουτς της Γερμανίας οδήγησε την εθνική ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και έγινε το πρόσωπο των ημερών στο Παγκόσμιο μπάσκετ, μετά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ από την ομάδα του. Διαβάστε για τα... κατορθώματά του στη χώρα μας όταν ήταν προπονητής του Άρη!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: