Δεύτερο χρυσό μετάλλιο 30 χρόνια μετά για την Γερμανία
i

© FIBA

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο 30 χρόνια μετά για την Γερμανία

Χρήστος Τσάλτας 17:45 - 10.09.2023

Η Γερμανία έγραφε ιστορία καθώς επικράτησε της Σερβίας στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου Κυπέλλου των Φιλιππίνων και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας και πρώτο έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια.

Αποστολή στη Μανίλα

Μεγάλες στιγμές ζει η Γερμανία και το μπάσκετ της χώρας. Μια αψεγάδιαστη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, νικώντας τη Σερβία στον μεγάλο τελικό με σκορ 83-77.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και παράλληλα το δεύτερο χρυσό μετά από εκείνο στο Eurobasket 1993. Τότε που με ηγέτη τον Κρίστιαν Βελπ έφτασε στην κορυφή για πρώτη φορά.

Πλέον, 29 χρονια μετά τη μεγάλη στιγμή του Eurobasket η Γερμανία έφτασε και στην κορυφή του κόσμου επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς, αποδεικνύοντας πως το μέλλον ανήκει στα πάντσερ.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: