Έγραψε ιστορία η Γερμανία, για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου
i

© FIBA

Έγραψε ιστορία η Γερμανία, για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου

Χρήστος Τσάλτας 17:37 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 08.09.2023

Η Γερμανία κατάφερε να γράψει χρυσή σελίδα, καθώς επικράτησε της Team USA και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αποστολή στη Μανίλα

Μεγάλες στιγμές ζει το γερμανικό μπάσκετ. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket του 2022, η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ κατάφερε να κάνει βήμα παραπάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα.

Οι Γερμανοί επικράτησαν με 113-111 της Team USA και όχι μόνο επέκτειναν το νικηφόρο σερί τους στη διοργάνωση στο 7-0, αλλά έγραψαν και ακόμα μια χρυσή σελίδα, διότι για πρώτη φορά πήραν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Μέχρι πρότινος η καλύτερη θέση της Γερμανίας στη διοργάνωση ήταν η 3η, το 2022 στην Ιντιανάπολις, ωστόσο μετά τη νίκη απέναντι στους Αμερικανούς, στον ημιτελικό του τουρνουά στην Mall of Asia Arena, τα «πάντσερ» αφενός εξασφάλισαν το δεύτερο μετάλλιο της ιστορίας τους, αφετέρου τερματίζουν ψηλότερα από ποτέ στη διοργάνωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού κόντρα στην Σερβία.

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.