Οι Καναδοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις - Επεισόδιο με Σέρβους δημοσιογράφους

Οι Καναδοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις - Επεισόδιο με Σέρβους δημοσιογράφους

Χρήστος Τσάλτας 14:30 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 08.09.2023

Η απογοήτευση του Καναδά από την ήττα στον ημιτελικό κόντρα στη Σερβία τους οδήγησε στην απόφαση να μη μιλήσουν στη μεικτή ζώνη, ενώ εκτός από στενοχώρια υπήρξαν και νεύρα. Μέλος της αποστολής τους είχε μία αντιπαράθεση με Σέρβο δημοσιογράφο κατά την αποχώρηση από την Mall of Asia Arena.

Ο ηττημένος σε τέτοιες περιπτώσεις αποχωρεί σίγουρα απογοητευμένος, ενώ κάποιες φορές δημιουργούνται και πιο... δυναμικά συναισθήματα. Όπως για παράδειγμα, ο εκνευρισμός. Η αλήθεια είναι πως οι Καναδοί, με το που ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός με την Σερβία και γνώρισαν την ήττα, χωρίς ούτε στιγμή να αμφισβητηθεί η κυριαρχία των αντιπάλων τους, ήταν αποκλεισμένοι, στενοχωρημένοι, αλλά και νευριασμένοι. 

Μάλιστα, επέλεξαν να μην μιλήσει κανένας από τους παίκτες της ομάδας στην μεικτή ζώνη, κάτι που προκάλεσε αίσθηση καθώς η πλειοψηφία των παικτών αγωνίζονται στο ΝΒΑ και γνωρίζουν καλά τις υποχρεώσεις τους ως προς τους δημοσιογράφους, είτε νικάνε, είτε χάνουν. Εδώ όμως, την διοργάνωση την έχει η Fiba και δεν υπάρχει στους κανονισμούς χρηματικό πρόστιμο σε όσους δεν μιλάνε στους ρεπόρτερ (σε αντίθεση με το ΝΒΑ), οπότε από τη στιγμή που ήταν στη διακριτική τους ευχέρεια να το κάνουν, αποφάσισαν να... μην το κάνουν!  

Η Σερβία εξασφάλισε το δωδέκατο μετάλλιό της σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτο μετά το 2017
FIBA WORLD CUP

13:59 - 08.09.2023

Η Σερβία εξασφάλισε το δωδέκατο μετάλλιό της σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτο μετά το 2017

Ο ημιτελικός της Σερβίας κόντρα στον Καναδά ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς να φτάνει στη νίκη, να εξασφαλίζει μετάλλιο και να επιστρέφει στο βάθρο έπειτα από 6 χρόνια.

Το θέμα είναι πως όχι μόνο δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά μέλος του επιτελείου των Βορειοαμερικανών ήρθε σε... αντιπαράθεση με Σέρβο δημοσιογράφο. Συναντήθηκαν τυχαία σε ένα σημείο του γηπέδου, ο Σέρβος κάτι του είπε και ο Καναδός αντέδρασε. Η παρεξήγηση πάντως, δεν οδηγήθηκε σε σύγκρουση, ούτε σε κάποιο σημαντικό επεισόδιο. Απλώς ο Καναδός αποχώρησε κατηφής και ο Σέρβος περιχαρής. 


Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.