Η Σερβία εξασφάλισε το δωδέκατο μετάλλιό της σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτο μετά το 2017

Η Σερβία εξασφάλισε το δωδέκατο μετάλλιό της σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτο μετά το 2017

Χρήστος Τσάλτας 13:59 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 08.09.2023

Ο ημιτελικός της Σερβίας κόντρα στον Καναδά ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς να φτάνει στη νίκη, να εξασφαλίζει μετάλλιο και να επιστρέφει στο βάθρο έπειτα από 6 χρόνια.

Αποστολή στη Μανίλα

Επιστροφή στο βάθρο για τη Σερβία! Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν ανώτερη κόντρα στον Καναδά, πρόταξε την εμπειρία της απέναντι στους εκρηκτικούς, αλλά απειρους σε μεγάλες διοργανώσεις, Καναδούς και στο τέλος κατάφερε να δτάσει στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για το σερβικό μπάσκετ, το οποίο κατακτά ξανά μετάλλιο έπειτα παό το 2017, όταν και είχε κατακτήσεοι το αργυρό στο Eurobasket, καθώς είχε ηττηθεί στον μεγάλο τελικό από την Σλοβενία των Γκόραν Ντράγκιτς και Λούκα Ντόντσιτς.

Την ίδια ώρα, αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και απομένει να φανεί το χρώμα του, στον τελικό της Κυριακής. Ήδη άλλωστε μετρούν 2 χρυσά (1999, 2001 ως Γιουγκοσλαβία) και ένα αργυρό (2014 στην Ισπανία).

Παράλληλα, αυτό ήταν το δωδέκατο μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις (Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ολυμπιακοί Αγώνες), με τους Σέρβους να επιστρέφουν στην ελίτ με εμφατικό τρόπο!

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: