Το καλάθι του... αιώνα μπήκε από τον Αξέλ Ζουλιέν της Μπουρζ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος (vid)

Το καλάθι του... αιώνα μπήκε από τον Αξέλ Ζουλιέν της Μπουρζ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:52 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 17.09.2023

Το γαλλικό πρωτάθλημα (LNB) ξεκίνησε και όλοι είχαν το βλέμμα τους στη Μονακό και τη νέα της κούρσα, αλλά ο Αξέλ Ζουλιέν της Μπουρζ στο ματς κόντρα στην Λε Πορτέλ έβαλε ένα καλάθι που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσετε στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Αξέλ Ζουλιέν είναι ο 31χρονος γκαρντ της Μπουρζ και ένας παίκτη που αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2009. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιέρ Τουλόν, έπαιξε στη Ντιζόν και από το 2021 αγωνίζεται με την κόκκινη φανέλα της Μπουρζ εν Μπρεσέ. 

Δεν είναι κάποιος χαρισματικός σκόρερ, άλλωστε πέρσι είχε 5,8 πόντους μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα, φέτος όμως η πορεία του ξεκίνησε με έναν εντυπωσιακό τρόπο που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί. Στην πρεμιέρα της LNB όλοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους και είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στους πρωταθλητές της Μονακό. Είδαν τη νέα ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, που ξεκινάει με όνειρα και εντός των συνόρων, αλλά κυρίως εκτός. Η νίκη επί της Λιμόζ του Ηλία Καντζούρη ήταν ξεκάθαρη (72-59), αλλά στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας όλοι στη χώρα μιλούσαν για τον Αξέλ Ζουλιέν και το... απίθανο κι όμως αληθινό καλάθι που σημείωσε. 

Η Μπουρζ φιλοξενήθηκε από την Λε Πορτέλ και όχι μόνο την διέλυσε μέχρι το 99-66, αλλά 1 λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ζουλιέν πήρε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και επειδή ο χρόνος εξέπνεε πέταξε πιεζόμενος τη μπάλα με ραβερσέ, η μπάλα ακολούθησε (παραδόξως) ιδανική τροχιά σε ένα καλάθι που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσει κανείς στην ιστορία του αθλήματος.