Το BCL εξετάζει την πιθανότητα συγχώνευσης με το Eurocup - Ενημερώθηκαν οι ομάδες!

Το τρόπαιο του BCL

i

FIBA

Το BCL εξετάζει την πιθανότητα συγχώνευσης με το Eurocup - Ενημερώθηκαν οι ομάδες!

Νίκος Καλαμπάκας 19:38 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 29.02.2024

Συνάντηση με ομάδες του BCL είχε στην Ελβετία η διοργανώτρια Αρχή της λίγκας, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού το ενδεχόμενο της συγχώνευσης με το Eurocup.

Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η FIBA βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Euroleague προκειμένου να υπάρξει συγχώνευση ανάμεσα στο BCL και το Eurocup.

Η ιστοσελίδα la Opinion Malaga αναφέρει ότι έχουν γίνει επαφές με 11 ομάδες του BCL, αναμεσά τους και την ΑΕΚ, προκειμένου να διερευνηθεί το αν είναι εφικτό το εγχείρημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία και οι σύλλογοι άκουσαν με προσοχή τα όσα τους μετέφεραν οι υπεύθυνοι του BCL, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

FIBA και Euroleague έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας έπειτα από πολλά χρόνια ξηρασίας στις σχέσεις τους, με στόχο να καταφέρουν να βρουν μια κοινή βάση και να ελαφρύνουν το πρόγραμμα των παικτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που εξετάζεται η συγχώνευση των δύο διοργανώσεων!

Συζητήσεις και για το Final 4

Ακόμα, συζητήθηκε ο τόπος διεξαγωγής του φετινού Final Four του BCL. Όπως ανέφεραν οι διοικούντες της διοργάνωσης ακόμα δεν έχει βρεθεί η έδρα του τελικού.

Κάτι τέτοιο μάλιστα δεν αναμένεται να συμβεί πριν τους 22 Μαρτίου, όταν και θα διεξαχθεί η κλήρωση των πλέι οφς του BCL.