Το ESPN αποκαλύπτει: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα μείνει ελεύθερος για πρώτη φορά μετά το 2018
i

© photo by MediaNews Group / Los Angeles Daily News via Getty Images

Το ESPN αποκαλύπτει: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα μείνει ελεύθερος για πρώτη φορά μετά το 2018

Γιώργος Γαβριλάκης 18:35 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 17.05.2024

Σύμφωνα με το κορυφαίο αμερικάνικο δίκτυο ESPN, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν θα ενεργοποιήσει την επιλογή επέκτασης συμβολαίου που έχει με τους Λέικερς και θα μείνει ελεύθερος για να αναζητήσει νέο εργοδότη στο ΝΒΑ. Δεν αποκλείεται να καταλήξει και πάλι στους Λιμνανθρώπους...

Ο αποκλεισμός των Λος Άντζελες Λέικερς από τους Ντένβερ Νάγκετς στον πρώτο γύρο δεν ήταν δα και... σοκαριστικός. Ίσως ο τρόπος που αυτός ήρθε και η ευκολία που τα κατάφερε ο Νίκολα Γιόκιτς και η παρέα του σίγουρα ήταν χαρακτηριστικός, αλλά οι περισσότεροι ανέμεναν πως οι Σβόλοι (...έστω δύσκολα), θα τα κατάφερναν.

Αυτό πάντως, δεν σημαίνει ότι αναμένεται να μην αλλάξουν τα δεδομένα στην ομάδα του Λ.Α. Ένα από αυτά μάλιστα, είναι το κομβικότερο όλων και έχει να κάνει και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και ο μόνος στην ιστορία που έχει ξεπεράσει τους 40.000 πόντους, στα 39 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος. Παραμένει παραγωγικός και φιλόδοξος, ενώ έχει εξηγήσει (με κάθε τρόπο) πως δεν του μένουν πολλά χρόνια ακόμα, αλλά ένα συμβόλαιο δύο ετών είναι μέσα στο μυαλό και στον προγραμματισμό του. Μόνο που δεν είναι σίγουρος πως με τους Λέικερς μπορεί να διεκδικήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα, να φθάσει τα πέντε του Κόμπε Μπράιαντ -αν και ο... στόχος είναι τα έξι του Μάικλ Τζόρνταν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ESPN, το επικρατέστερο σενάριο, αν όχι κάτι που ήδη έχει αποφασίσει ο Βασιλιάς, είναι να μην ενεργοποιήσει την οption που έχει στα χέρια του για επέκταση συνεργασίας μίας σεζόν ακόμα. Σκοπεύει να μείνει ελεύθερος κάτι που έχει να συμβεί από το 2018. Τότε δηλαδή που εγκατέλειψε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (για δεύτερη φορά) και μετακόμισε στην πόλη των Αγγέλων.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αν τελικά αρνηθεί (όπως βεβαιώνει πως θα κάνει το ESPN) την ενεργοποίηση του συμβολαίου του με τους Λέικερς για τη σεζόν 2024-25, ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι αρνείται τα 51,4 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπει αυτό.

Το οικονομικό σκέλος προφανώς, δεν είναι ένας από τους λόγους που αλλάζει τον τρόπο σκέψης του ΛεΜπρόν, ενώ πιθανότατα οι Λέικερς αποτελούν ακόμα την νούμερο ένα επιλογή του. Και ναι μεν μπορεί να απαρνηθεί τα 51,4 εκατομμύρια τους, αλλά ως ελεύθερος έχει τη δυνατότητα να κάνει νέο συμβόλαιο για ένα, δύο ή και περισσότερα χρόνια και για περισσότερα χρήματα μαζί τους.

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!
NBA

14:26 - 07.04.2024

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!

Οι Λέικερς έχουν διαθέσιμα δύο Draft Picks δεύτερου γύρου για το 2024 και η ανακοίνωση του Μπρόνι Τζέιμς περί της συμμετοχής του στη διαδικασία το καλοκαίρι που μας έρχεται, δημιουργεί την μεγάλη πιθανότητα ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν να γίνει και συμπαίκτη του. Μία συνθήκη που φάνταζε αδύνατη, πλέον... δρομολογείται.

Από τη στιγμή όμως, που θα μείνει ελεύθερος, τότε θα διαμορφωθεί ένα τεράστιο... συννεφιασμένο κλίμα σε ολόκληρο το ΝΒΑ και θα υπάρχουν ομάδες που θα τον διεκδικήσουν ρίχνοντας κεραυνούς. Οι φήμες για παράδειγμα, που αφορούν ήδη τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το ζευγάρωμα του ΛεΜπρόν με τον Στέφεν Κάρι, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται, ενώ από τη στιγμή που θα ανακοινώσει το opt out, είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσει μία τεράστια παρέλαση των ομάδων από τα γραφεία του ατζέντη του και τα τηλέφωνα δεν θα σταματήσουν να χτυπούν όσο παραμένει free agent.