Γκάλης: «Ονειρεύτηκα με την ελληνική κοινωνία και προσπάθησα να την κάνω να ονειρευτεί μαζί μου»

Ο Νίκος Γκάλης με το τρόπαιο του Eurobasket 1987

i

Facebook / Νίκος Γκάλης

Γκάλης: «Ονειρεύτηκα με την ελληνική κοινωνία και προσπάθησα να την κάνω να ονειρευτεί μαζί μου»

Νίκος Καλαμπάκας 18:47 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 14.06.2023

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Νίκου Γκάλη προς την ΕΟΚ, επειδή θα τιμηθεί στις 4 Αυγούστου.

Ιδιαίτερη μέρα θα είναι η 4η Αυγούστου για τον Νίκο Γκάλη, καθώς η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στα σπίτια της χώρας, θα τιμηθεί στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής μας κόντρα στη Σλοβενία.

Η Ελλάδα σήμερα (14/6) γιορτάζει! Συγκεκριμένα, το ελληνικό μπάσκετ, σαν σήμερα το 1987, έγραψε ένα αθλητικό έπος, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το Eurobasket. Η ομαδάρα των Γκάλη, Γιαννάκη, Φάνη, Φασούλα και των... άλλων παιδιών, σαν σήμερα είχε νικήσει στον τελικό του ΣΕΦ τη Σοβιετική Ένωση χάρη σε δύο βολές του Αργύρη Καμπούρη και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι θα τιμήσει τον... πρωτεργάτη των επιτυχιών, Νίκο Γκάλη.

Ο θρυλικός «γκάνγκστερ» όπως ήταν το παρατσούκλι του, έβαλε την Ελλάδα στον μπασκετικό χάρτη, αφού ήταν ο άνθρωπος που τις δεκαετίες του '80 και του '90, είχε εκτοξεύσει το άθλημα στη χώρα μας.

Ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας της οποίας ευχαριστεί την ΕΟΚ για την τιμή που του κάνει:

«Ευχαριστώ πολύ την Ε.Ο.Κ. και τον Πρόεδρό της για την τιμή που μου επιφυλάσσουν στις 4 Αυγούστου.

Το να τιμάται ένας αθλητής για την αθλητική και κοινωνική του προσφορά από την αθλητική του οικογένεια έχει ιδιαίτερη αξία, επειδή θέλω να πιστεύω ότι δίνει χαρά σε μια κοινωνία, την ελληνική, που νιώθω περήφανος ως κομμάτι της, γιατί προσπάθησα να την κάνω κι εκείνη περήφανη, γιατί ονειρεύτηκα μαζί της και προσπάθησα να την κάνω κι εκείνη να ονειρευτεί μαζί μου και να πιστέψει στα δικά της όνειρα.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά από εκείνη την επιτυχία μιας ομάδας που έκανε έναν λαό να πιστέψει στον εαυτό του, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κάνουμε περήφανη την ομάδα, την οικογένεια, τη χώρα, εμάς τους ίδιους», αναφέρει ο Γκάλης.