Το καταπληκτικό buzzer beater του Γιόκιτς απ' όλες τις λήψεις (vids)
i

Γιόκιτς/ Screenshot via Twitter

Το καταπληκτικό buzzer beater του Γιόκιτς απ' όλες τις λήψεις (vids)

Πάνος Μαλακτάρης • 13:20 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η δύσκολη νίκη του Ντένβερ επί του Ορλάντο επισφραγίστηκε με ένα μεγάλο τρίποντο του «Τζόκερ» στο φινάλε της αναμέτρησης

Είναι πλέον γεγονός, το έχουμε δει τόσες φορές, τίποτα δεν -θα πρέπει να- μας εκπλήσσει πλέον από αυτόν τον τεράστιο πραγματικά παίκτη. Έτσι ακόμη και σε μια φαινομενικά μέτρια για τα δεδομένα του βραδιά, κατάφερε να ολοκληρώσει την εμφάνισή του με «τριπλ- νταμπλ» και με το νικητήριο καλάθι σε ακόμα μία αναμέτρηση για τη δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ

Καλωσόρισμα με τα ίδια δώρα: Triple double από τον Γιόκιτς, νίκη των Νάγκετς επί των Σέλτικς (vid)
NBA

08:13 - 02.01.2023

Καλωσόρισμα με τα ίδια δώρα: Triple double από τον Γιόκιτς, νίκη των Νάγκετς επί των Σέλτικς (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε για 90η φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό πόντων σε τρεις κατηγορίες (30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει το Ντένβερ στη νίκη με 123-111 επί των πρωτοπόρων Μπόστον Σέλτικς.

Τι έκανε λοιπόν ο Σέρβος; Μέχρι και την τελευταία φάση του αγώνα είχε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Ένα από τα πλέον «ήσυχα» και χαλαρά «τριπλ- νταμπλ» που έχει πετύχει. Δεν έφτανε όμως αυτό. Με το σκορ ισόπαλο στο 1116-116 και το χρόνο να τελειώνει, δέχτηκε τη μπάλα και με ένα step back τρίποντο έγραψε μέσα σε αποθέωση το τελικό σκορ. 

Η δε χαρακτηριστική ολύμπια ψυχραιμία του τον συνόδευε για ακόμα μια φορά, με τον πανηγυρισμό του να είναι λιγότερο ενθουσιώδης ακόμη κι από ένα απλό νικητήριο σουτ που θα έκρινε ένα προπονητικό «διπλό». 

Το δε στυλ είναι σαφώς σήμα κατατεθέν του Γιόκιτς, με τη μεγάλη καμπύλη και τη συνήθη κατάληξη. Δηλαδή εύστοχο. 

Απολαύστε το κι από άλλη γωνία. Δε βαριέσαι να το βλέπεις εξάλλου.

Με τη νίκη τους αυτή οι Νάγκετς απολαμβάνουν μόνοι τους την κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 30-13, ακολουθούμενοι από τους Μέμφις Γκρίζλις (29-13) και τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς (26-17).