Το Μπρούκλιν δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε τους... μισούς Σίξερς

Ο Μπεν Σίμονς ταλαιπωρήθηκε στη Φιλαδέλφεια

i

printscreen

Το Μπρούκλιν δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε τους... μισούς Σίξερς

10:43 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 23.11.2022

Αν και έπαιξαν με τους αναπληρωματικούς των αναπληρωματικών, χωρίς Εμπίντ, Χάρντεν και Μάξεϊ, οι Σίξερς νίκησαν (115-106) τους Νετς στην επιστροφή του Μπεν Σίμονς στη Φιλαδέλφεια.

Στη Φιλαδέλφεια, την πόλη της «Αδελφικής Αγάπης», ο Μπεν Σίμονς δεν πρόκειται να ξανανιώσει ποτέ άνετα. Όσες φορές και να την επισκεφτεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η πόλη τον εμπιστεύτηκε και τον στήριξε, αλλά οι σχέσεις τους «γκρεμίστηκαν» στο τέλος της συνεργασίας τους. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τους Ατλάντα Χοκς στα πλέι οφ του 2021.

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε αποχώρησε με ανταλλαγή (αυτή που έστειλε τον Τζέιμς Χάρντεν στους Σίξερς) και τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/11) ήταν η πρώτη φορά που έβαλε την εμφάνιση των Νετς και βρέθηκε στο σπίτι των Σίξερς ως αντίπαλος.

Οι αγωνιστικές συνθήκες ήταν κατάλληλες γι’ αυτόν. Προερχόταν από καλές εμφανίσεις και σκόπευε να «κλείσει» τα στόματα της κερκίδας που τον περίμεναν πως και πως για να τον γιουχάρουν. Κάτι που φυσικά του είχαν «υποσχεθεί» εδώ και καιρό.

Θεωρητικά πριν το τζάμπολ ήταν έτοιμος να… τιμωρήσει την τέως ομάδα του, αφού οι απουσίες των Σίξερς ήταν τόσες πολλές και τόσο κομβικές που δεν τους άφηναν περιθώρια. Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι εκτός, ο Τζέιμς Χάρντεν επίσης (εδώ και καιρό), ενώ ούτε ο Ταϊρίς Μάξεϊ έχει επιστρέψει ακόμα. Οι τρεις τους σκοράρουν πάνω 70 πόντους ανά αγώνα, παρόλα αυτά η Φιλαδέλφεια βρήκε τον τρόπο να τιμωρήσει το Νιου Τζέρσεϊ και να φθάσει στη νίκη με 115-106. 

Ο Τομπάις Χάρις ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, οι Ντι’Αντονι Μέλτον και Σέικ Μίλτον έπαιξαν σαν τον Μάξεϊ και ο Πολ Ριντ (καθ’ υπερβολή) σαν τον Εμπίντ. Ο τελευταίος μπαίνει και βγαίνει στο rotation, δεν έχει σταθερό ρόλο, αλλά όποτε του προσφέρεται χρόνος συμμετοχής είναι παραγωγικός. Τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τα… δεύτερα των Σίξερς λοιπόν, έκαναν πλάκα στους Καϊρί Ίρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ και στον Μπεν Σιμονς που έφυγε τρέχοντας από την πόλη. Είχε πάντως νταμπλ-νταμπλ με 11 σε πόντους και ριμπάουντ, έκανε 3 μπλοκ και έκλεψε 3 μπάλες.

Ο Σεθ Κάρι συμπαίκτης του Αυστραλού και στους Σίξερς μέχρι πέρσι και πλέον στους Νετς επέστρεψε και αυτός. Οχι όμως, με γιουχαϊσματα, αλλά με απαλά αισθήματα συμπάθειας.

Τα δωδεκάλεπτα: 33-26, 30-31, 22-25, 30-24 
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (Ντοκ Ρίβερς): Τομπάιας Χάρις 24, Μέλτον 22, Μίλτον 16, Χαρέλ 6 (7 ριμπ.), Τάκερ (0/6 σουτ), Ριντ 19 (10 ριμπ., 3 κλεψ., 2 μπλοκ), Νιάνγκ 16 (4/5 τρ.), Κορκμάζ 9, Θάιμπουλ 3, Χάουζ, Σαμπανιέ, Φόστερ. 
ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ (Ζακ Βον): Ίρβινγκ 23, Ντουράντ 20, Κλάξτον 12, Σίμονς 11 (7 ριμπ., 11 ασ., 3 κλεψ., 3 μπλοκ), Ο’Νιλ 11, Σεθ Κάρι 14, Σάμνερ 7, Μιλς 3, Τζο Χάρις 3, Ντιουκ 2, Μαρκίφ Μόρις, Τόμας, Σαρπ, Εντουαρντς.

Tags: