Οι Νετς και η New York Post είπαν από τώρα «αντίο» στον Κάιρι Ίρβινγκ
i

Καϊρί Ίρβινγκ / © Photo by Dustin Satloff/Getty Images/Ideal Images

Οι Νετς και η New York Post είπαν από τώρα «αντίο» στον Κάιρι Ίρβινγκ

Sportal newsroom 18:58 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 05.02.2023

Ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν θα αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα του Μπρούκλιν, οι Νετς θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον ανταλλάξουν άμεσα, αν δεν τα καταφέρουν θα τον αφήσουν... ενενεργό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η απόφαση του Κάιρι Ίρβινγκ να ζητήσει ανταλλαγή ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σχέση του με τους Μπρούκλιν Νετς. Μία σχέση που περιελάμβανε ενθουσιασμό αρχικά, αγάπη στη συνέχεια και μετά προβλήματα. Ο Ίρβινγκ έμεινε εκτός στην εποχή του Covid επειδή δεν αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο, αργότερα προκάλεσε «σεισμό» με μία αντισημιτική του ανάρτηση και τις τελευταίες ώρες ζήτησε από την ομάδα να... χωρίσουν. 

Η έντυπη έκδοση της New York Post τον αποχαιρέτησε με... νεύρα. «Η δουλειά σου εδώ τελείωσε!», έγραψε και περιέγραψε ποια ακριβώς δουλειά εννοούν. Τον κατηγορούν πως πήρε τα λεφτά, τους αναστάτωσε με τα εμβόλια, τους εξέθεσε στους Εβραίου και τώρα τον διέγραψαν ολοκληρωτικά. 

Να θυμίσουμε ότι ο Ίρβινγκ είχε ζητήσει από τους Νετς να του κάνουν επέκταση συμβολαίου δύο ακόμα χρόνια, αφού το καλοκαίρι θα είναι free agent. Το Μπρούκλιν ωστόσο, δεν ήταν σίγουρο για το αν ήθελε να επενδύσει στον Κάιρι χρήματα, με αποτέλεσμα να μην του προσφέρει νέα συνεργασία. 

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον παίκτη, ο οποίος ζήτησε να γίνει ανταλλαγή από τώρα. Το Μπρούκλιν έχει βγει ήδη στην αγορά και έχει ξεκινήσει ήδη να ακούει προτάσεις. Αν πάντως δεν καταλήξει σε καμία συμφωνία, είναι αποφασισμένο να στείλει... σπίτι του τον Ίρβινγκ και να μην τον ενεργοποιήσει ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν. Βέβαια, μέχρι το trade deadline που είναι στις 9 Φεβρουαρίου υπάρχει μία διαδρομή.

Για τον Ίρβινγκ έχουν ενδιαφερθεί σοβαρά οι Λέικερς. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν ξεκάθαρος προς την ομάδα του στο ότι τον θέλει μαζί του για να ξανανιώσει την εμπειρία του 2016, όταν παρέα οι δυο τους κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Οι Φοίνιξ Σανς, οι Ντάλας Μάβερικς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς φαίνεται πως είναι μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησής του με τους τελευταίους να ετοιμάζουν την πρώτη σοβαρή πρόταση που περιλαμβάνει στα ανταλλάγματα τους Τζον Ουόλ, Ρέτζι Τζάκσον, Ρόμπερτ Κόβιγκτον και Λουκ Κίναρντ