Το νέο γήπεδο της Μπάγερν θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2024 και θα αφήσει το μπασκετικό κοινό με το στόμα ανοιχτό

To SAP Garden

i

FC BAYERN

Το νέο γήπεδο της Μπάγερν θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2024 και θα αφήσει το μπασκετικό κοινό με το στόμα ανοιχτό

Sportal newsroom 18:47 - 11.04.2023

Το "SAP Garden" θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό της Μπάγερν σε έναν χρόνο και ήδη η Ευρώπη ανυπομονεί για το νέο της «στολίδι».

Μέχρι την άνοιξη του 2024 θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου να δουν την ομάδα τους στο νέο της κλειστό γήπεδο το οποίο είναι υπό ανέγερση και θα αποτελεί ένα από τα κορυφαία κλειστά της Ευρώπης. Το "SAP Garden" θα έχει χωρητικότητα 12.5000 θέσεων και θα είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου. 

Η Euroleague δημιουργεί Μπασκετικό Χωριό στη σεισμόπληκτη Μπέλεν της Τουρκίας
EUROLEAGUE

13:55 - 11.04.2023

Η Euroleague δημιουργεί Μπασκετικό Χωριό στη σεισμόπληκτη Μπέλεν της Τουρκίας

Σπουδαία κίνηση με ανθρωπιστικό υπόβαθρο από την οικογένεια της Euroleague, η οποία δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία, κατασκευάζοντας το «Μπασκετικό Χωριό».

Η ανάγκη της ομάδας χόκεϊ Red Bull Munich να στεγαστεί σε νέο γήπεδο, λειτούργησε ευεργετικά και για το τμήμα μπάσκετ των Βαυαρών που σε ένα χρόνο από τώρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί ώς έδρα της το "SAP Garden" (Για να αποφευχθεί μπέρδεμα με την SAP Aren στο Μάνχαϊμ διεξήχθει ψηφοφορία για την ονομασία του με hastag NameGameOn και το Sap Garden μάζεψε το 45.3% των ψήφων έναντι 9.9% του SAP Live και 44.8% του SAP Park).

Οι πρώτες εργασίες στον χώρο ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου 2020. Επίσης, ξεκίνησε η κατασκευή των προσωρινών δρόμων με πεζοδρόμια και διάβαση πεζών. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021, αλλά χωρίς επισκέπτες και επισκέπτες λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Lars Lamadé, Επικεφαλής της Global Sponsorships SAP, δήλωσε για το νέο γήπεδο: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους μια μοναδική εμπειρία γηπέδου από την άφιξη έως την αναχώρηση και να τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά στις ομάδες τους».

Εργάτες στο υπό ανέγερση SAP Garden (© Red Bull)