Απίστευτη ιστορία - Γνωστός άσος του ΝΒΑ διαγνώσθηκε με αυτισμό στα 31 του και συγκλονίζει: «Είμαι ανακουφισμένος» (vid)

Τόνι Σνελ

i

Youtube

Απίστευτη ιστορία - Γνωστός άσος του ΝΒΑ διαγνώσθηκε με αυτισμό στα 31 του και συγκλονίζει: «Είμαι ανακουφισμένος» (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 22:35 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 17.06.2023

Ο Τόνι Σνελ αποκάλυψε ότι έμαθε πως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όταν διαγνώστηκε ο γιος του και χρειάστηκε να κάνει εξετάσεις.

Ο 31χρονος πρώην γκαρντ του NBA και νυν γκαρντ της G League, Τόνι Σνελ, αποκάλυψε ότι πρόσφατα διαγνώστηκε με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Σνελ αποκάλυψε τη διάγνωσή του στην εκπομπή Today, σημειώνοντας ότι υποβλήθηκε σε εξετάσεις επειδή αρχικά είχε διαγνωστεί με αυτισμό ο γιος του.

Αυτό έγινε γνωστό στην οικογένεια, αφού το παιδί δεν ανταποκρίθηκε σε κάποια από τα αναπτυξιακά του κριτήρια στους 18 του μήνες, γεγονός που τον έκανε να σκεφτεί την πιθανότητα ότι ο ίδιος μπορεί να ήταν αυτιστικός.

Ο Σνελ είπε ότι ένιωθε πάντα διαφορετικός και ότι ήταν μοναχικός μεγαλώνοντας και αυτό σε συνδυασμό με τη διάγνωση του γιου του τον έκανε να υποβληθεί σε έλεγχο και για αυτισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σνελ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να είχε αποτραπεί και να μην του είχε δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει παίκτης του ΝΒΑ αν είχε διαγνωστεί σε μικρότερη ηλικία.

Η καριέρα του στο NBA

Αφού πρωταγωνίστησε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, ο Σνελ επιλέχθηκε από τους Σικάγο Μπουλς στο Νο. 20 στον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ του2013.

Ο Σνελ πέρασε εννέα σεζόν στο ΝΒΑ με τους Μπουλς, Μιλγουόκι Μπακς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ατλάντα Χοκς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Νιού Ορλεάνης Πέλικανς.

Σε 601 αγώνες της κανονικής περιόδου, έχει μέσοο όρο 6,1 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 1,2 τρίποντα και 1,1 ασίστ, ενώ σουτάρει 43,1 τοις εκατό στα δίποντα και 39,4 τοις εκατό πέρα από έξω.

Ο Σνελ υπέγραψε με τους Μέιν Σέλτικς της G League τον Ιανουάριο, και εμφανιζόμενος σε 19 αγώνες έχει κατά μέσο όρο 10,8 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 2,0 τρίποντα.

Tags: