Ο Μπιμπέροβιτς γλίτωσε από κάζο την Τουρκία με buzzer beater! (vid)

Τουρκία - Ισλανδία

i

FIBA

Ο Μπιμπέροβιτς γλίτωσε από κάζο την Τουρκία με buzzer beater! (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 17:48 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 25.02.2024

Με buzzer beater του Μπιμπέροβιτς η Τουρκία επικράτησε της Ισλανδίας με 76-75 παίρνοντας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Eurobasket 2025!

Η Τουρκία λίγο έλειψε να κάνει την 2η της ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τα Προκριματικά του Eurobasket 2025, όμως ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς σκόραρε ένα απίθανο buzzer beater και έσωσε την... παρτίδα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στον αγώνα της κόντρα στην Ισλανδία (76-75).

Το «Σινάν Ερντέν» καρδιοχτύπησε στον αγώνα της Τουρκίας με την Ισλανδία, όμως όσοι φίλοι των πρώτων βρέθηκαν τελικά στο γήπεδο χαμογέλασαν εξαιτίας ενός απίθανου σουτ από τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, που σε νεκρό χρόνο έδωσε στην Τουρκία την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έδειξε καλό πρόσωπο και την τελευταία περίοδο της αναμέτρησης λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά τη χαλάρωση των παικτών της, όμως τελικά ο Μπιμπέροβιτς έδωσε τη λύση και έβγαλε τους συμπαίκτες του από μια εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ο παίκτης της Φενέρ πήρε το τελευταίο σουτ της αναμέτρησης και διαμόρφωσε από μέση απόσταση το τελικό 76-75, κάνοντας όσους βρίσκονταν στο «Σινάν Ερντέμ» να φωνάξουν στο τέλος από χαρά αλλά και ανακούφιση!

Πρώτος σκόρερ των Τούρκων ήταν ο Σανλί που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Οσμάνι. Τίποτα από αυτά όμως δεν θα είχε αξία εφόσον ο Μπιμπέροβιτς δεν σημείωνε το καθοριστικό καλάθι στο τέλος της αναμέτρησης, αφού ο νατουραλιζέ της γειτονικής μας χώρας ήταν ο άνθρωπος που τη «λύτρωσε» με το buzzer beater του!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-30, 54-47, 76-75.

Tags: