Προς Μπούργος ο Τσαλμπούρης μετά το όχι στον Απόλλωνα

Γιώργος Τσαλμπούρης

i

© acb.com

Προς Μπούργος ο Τσαλμπούρης μετά το όχι στον Απόλλωνα

Πάρης Τσελεπίδης • 13:52 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Λίγες μέρες μετά το τέλος της συνεργασίας του με την ισπανική Μπέτις ο Γιώργος Τσαλμπούρης θα παραμείνει στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου για λογαριασμό της Μπούργος.

Στην Ισπανία θα παραμείνει τελικά ο Γιώργος Τσαλμπούρης μετακομίζοντας από την Μπέτις στην Μπούργος για να συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κι αυτό αφού ο Απόλλωνας Πατρών είχε κάνει κίνηση να αποκτήσει τον διεθνή φόργουορντ.

Πριν από τρεις μέρες ο Τσαλμπούρης είχε αποτελέσει παρελθόν από την Μπέτις μετά από 16 παιχνίδια όπου αγωνίστηκε στη Liga Endesa λύνοντας κοινή συναινέσει τη μεταξύ τους συνεργασίας. 

Βέσελι: «Η πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών»
LIGA ENDESA

17:03 - 14.02.2023

Βέσελι: «Η πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών»

Ο Τσέχος σέντερ μίλησε για τους στόχους του με την Μπαρτσελόνα επισημαίνοντας ότι η τωρινή του ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερο brand από τη Φενέρ, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή Euroleague η οποία είναι η συναρπαστικότερη των τελευταίων ετών.

Στο διάστημα της παρουσίας του είχε κατά μέσο όρο 8.8 πόντους με 53% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα αλλά και 2.9 ριμπάουντ σε 19' συμμετοχής. Όσο για το καλύτερο παιχνίδι του ήταν κόντρα στην Μπασκόνια όπου είχε 24 πόντους με 4/7 δίποντα και 5/8 τρίποντα στην ήττα με 107-103 τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις μέρες που ακολούθησαν και πριν έρθει σε συμφωνία με την Μπούργος ο Τσαλμπούρης είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Απόλλωνα Πατρών. Οι «μελανόλευκοι» μάλιστα προχώρησαν και σε πρόταση στο πρόσωπο του 26χρονου διεθνή φόργουορντ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής που όμως δεν έγινε αποδεκτή. Αντίθετα με αυτή της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα. Του Ισπανού τεχνικού που την περσινή χρονιά είχε περάσει από τους πάγκους των Ιωνικού Νικαίας και ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεγκούρα είχε στο μπλοκάκι του δύο ονόματα διεθνών Ελλήνων φόργουορντ. Αυτό του ελεύθερου Γιώργου Τσαλμπούρη μετά την αποδέσμευσή του από την Μπέτις και του Γιάννη Κουζέλογλου που ανήκει στο Λαύριο.

Tags: