Ματέο: «Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Τσους Ματέο

i

© Intime

Ματέο: «Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Χρήστος Τσάλτας 13:08 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 29.05.2024

Ο Τσους Ματέο τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκέφτεται την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague, παρά μόνο τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Με φόντο την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στην Euroleague η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο Βερολίνο. Το βάρος για την ομάδα του Τσους Ματέο είναι μεγάλο, όμως άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Κάτι που επεσήμανε ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος όμως πυογράμμισε πως η ομάδα του σκέφτεται -για την ώρα- μόνο τον ημιτελικό της Παρασκευής.

Όσα είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης: «Πρώτα απ' ολα θα ήθελα να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ στο Φάιναλ Φορ για ακόμα μια φορά. Χαιρετίζω τους συναδέλφους και τους παίκτες. Το να είσαι φαβορί ή όχι είναι μια καλή λέξη, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτό έχει να κάνιε με εμάς. Δεν το συζητάμε στα αποδυτήρια. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι πώς μπορούμε να κερδίσουμε το Φάιναλ Φορ. Να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους. Έχουμε αντίπαλο μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, τον προπονητή του και ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε το τρόπαιο πρέπει να κερδίσουμε έναν εκπληκτικό αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, αυτό είναι το μόνο για το οποίο μιλάμε».

Για το τι σημαίνει να έχει ως παίκτη τον Ταβάρες: Για μένα το να έχω τον Έντι Ταβάρες είναι πολύ σημαντικό γιατί προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ορίζει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές. Ξέρουμε να παίζουμε με τον Έντι και είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα και έχουμε την τύχη να τον έχουμε μαζί μας. Έχουμε και τον Πουαριέ, που είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Έτσι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση. Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν μπορώ να πω τίποτα, όλοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα».

Για το γεγονός πως η Ρεάλ πάει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της: «Δεν πάμε να το υπερασπιστούμε, πάμε να κερδίσουμε ακόμα ένα. Το 11ο είναι δικό μας. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας και τίποτε άλλο μπροστά μας. Θα σκεφτούμε τον ημιτελικό και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε στο γήπεδο».

Για το αν η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κάνει το back to back: «Είμαστε ακόμα πεινασμένοι και δεν σκεφτόμαστε τι συνέβη στο παρελθόν. Πρώτα είναι ο ημιτελικός. Ό,τι συνέβη στο παρελθόν δεν είναι κάτι που θα ορίσει το επόμενο Final 4. Είμαστε εδώ για να ξεχάσουμε τι έγινε πέρυσι και να σκεφτούμε τι θα γίνει σε ένα παιχνίδι».

Για τον Ρούντι Φερνάντεθ: «Έχει έξτρα κίνητρο. Όλοι ξέρουμε ότι πιθανότατα θα φύγει από το μπάσκετ το καλοκαίρι και ένας από τους λόγους που θα παλέψουμε θα είναι για να του δώσουμε έναν τίτλο, όπως και στον Ντεκ, που δεν θα είναι μαζί μας».

Για το αν υπάρχει η πίεση του φαβορί: «Η λέξη φαβορί είναι πιο πολύ για τους φιλάθλους και τις στοιχηματικές εταιρίες. Για εμάς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ξέρουμε ότι θα ήταν λάθος να σκεφτόμαστε αλλιώς. Δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο και πρέπει να το μεταφέρουμε σε κάθε παίκτη. Πρέπει να δώσεις μάχη κάθε λεπτό, όπως κάναμε πέρυσι».