Τι συμβαίνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Οι δηλώσεις του Βατούτιν για τη Euroleague, τον Μιλουτίνοφ και το μέλλον

Αντρέι Βατούτιν

i

Αντρέι Βατούτιν / © Intime

Τι συμβαίνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Οι δηλώσεις του Βατούτιν για τη Euroleague, τον Μιλουτίνοφ και το μέλλον

Νίκος Καλαμπάκας 19:33 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 15.06.2023

Την επόμενη μέρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέλυσε ο Αντρέι Βατούτιν, με τον πρόεδρο της ρωσικής ομάδας να τονίζει πως η επιστροφή στην Euroleague δεν είναι πιθανή, ενώ στάθηκε στις αποχωρήσεις των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Αλεξέι Σβεντ.

Σε μια πολύ δύσκολη φάση βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έπειτα από το φινάλε της σεζόν 2022-23. Η ρωσική ομάδα για μία ακόμα σεζόν ήταν εκτός Euroleague, παρά το γεγονός πως ήταν ένας εκ των βασικών μετόχων της διοργάνωσης, με την επιστροφή στη λίγκα να μην είναι πιθανή ενόψει της σεζόν 2023-24.

Αυτό το εξήγησε ο Αντρέι Βατούτιν μιλώντας για το μέλλον της ομάδας από τη Μόσχα, ο οποίος προετοίμασε άπαντες για μια διαφορετική ΤΣΣΚΑ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν και αποκτούσε την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και βρισκόταν σταθερά ανάμεσα στα φοβορί για την κατάκτηση της Euroleague.

Η ΤΣΣΚΑ αποχαιρέτησε τον Μιλουτίνοφ, ανοίγει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:13 - 30.05.2023

Η ΤΣΣΚΑ αποχαιρέτησε τον Μιλουτίνοφ, ανοίγει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό

Αφού πρώτα τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε επίσημα πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Μόσχας. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί αν το αποφασίσει να κάνει το βήμα για την απόκτησή του.

Παράλληλα, ο Βατούτιν αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της ρωσικής ομάδας, το οποίο αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο συγκριτικά με τον προϋπολογισμό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, μετά τις αποχωρήσεις των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Αλεξέι Σβεντ, που θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες ομάδες. Αμφότεροι τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν σημαντικές φιγούρες στο παιχνίδι της ρωσικής ομάδας, ωστόσο πλέον με το φινάλε και της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποχώρησαν για να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας μιλώντας για την επόμενη μέρα της ΤΣΣΚΑ ανέφερε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι θέσεις των ρωσικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις έχουν καταληφθεί. Η επιστροφή στη Euroleague δεν είναι πιθανή, ούτε καν σε ουδέτερα εδάφη. Βλέπουμε τη Μονακό να θέλει εγγυημένο συμβόλαιο και την Παρτίζαν να έχει γεμάτο γήπεδο. Αν κάποια στιγμή υπάρξει ενδεχόμενο να ξαναπαίξουμε στη EuroLeague, θα πρέπει να παλέψουμε πολύ, να αποδείξουμε ξανά ποιοι είμαστε.

Η αποχώρηση των Νίκολα Μιλουτίνοφ-Αλεξέι Σβεντ δεν θα μας βοηθήσει και τόσο στο οικονομικό κομμάτι, καθώς χάσαμε πολλούς σπόνσορες μετά από την πανδημία του κορονοϊού. Το μπάτζετ της επόμενης περιόδου θα είναι δραματικά μικρότερο. Κατά τα άλλα, παραμένουμε μέτοχοι στη Euroleague και συμμετέχουμε σε όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά από απόσταση. Όσο περίεργη κι αν είναι η κατάσταση, παραμένουμε σε επικοινωνία».