Ανταμ Σίλβερ: «Το πρόβλημα είναι πως εκατομμύρια παιδιά είδαν τον Μοράντ να κρατάει όπλο» (vid)

Άνταμ Σίλβερ

i

@ photo by Dean Mouhtaropoulos / Getty Images / Ideal Image

Ανταμ Σίλβερ: «Το πρόβλημα είναι πως εκατομμύρια παιδιά είδαν τον Μοράντ να κρατάει όπλο» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 17.05.2023

Ο κομισάριος του ΝΒΑ και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα για την δεύτερη υπόθεση οπλοκατοχής του Τζα Μοράντ με τον Άνταμ Σίλβερ να δηλώνει πως «πραγματικά έπαθα σοκ όταν είδα το video». Πάντως, ο νεαρός σταρ των Μέμφις Γκρίζλις αυτή τη φορά δεν ζήτησε συγγνώμη!

Ο Άνταμ Σίλβερ μετά την προ διμήνου απερισκεψία του Τζα Μοράντ είχε συναντηθεί ο ίδιος με τον νεαρό σταρ των Μέμφις Γκρίζλις για να καταλάβει τι τον εξώθησε στην απόφαση να εμφανιστεί με όπλο σε club του Ντένβερ και μάλιστα να καταγράψει σε video τις πράξεις του και να τις ανεβάσει στο internet μέσω των κοινωνικών δικτύων. 

Ο κομισάριος του ΝΒΑ ήθελε να έχει προσωπική εικόνα για τον συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο του Μοράντ πριν ανακοινωθεί η τιμωρία του. Μετά από μία πολύωρη συζήτηση μαζί του, θεώρησε πως είχε καταλάβει το τραγικό λάθος του και θεώρησε πως ήταν απλά μία πολύ κακή στιγμή. Και πως δεν θα επαναληφθεί. Ακολούθως, η λίγκα τον τιμώρησε με αποκλεισμό για 8 αγώνες και λίγο αργότερα ο παίκτης επέστρεψε στο παρκέ. 

Ο Joker ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν και τον Τζαμπάρ ταυτόχρονα - Το πρόγραμμα και το γράφημα των Play Offs
NBA

08:18 - 17.05.2023

Ο Joker ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν και τον Τζαμπάρ ταυτόχρονα - Το πρόγραμμα και το γράφημα των Play Offs

Στην post season του 1967 ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έκανε triple double με 30+ πόντους 20+ ριμπάουντ και το ίδιο επανέλαβε ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τρία χρόνια αργότερα. Κανένας όμως, δεν μπόρεσε να φθάσει σε τέτοια επίδοση δύο φορές στην ίδια σεζόν, μέχρι που εμφανίστηκε ο Νίκολα Γιόκιτς!

Μόνο που πλέον επέστρεψε και στην... επίδειξη όπλου. Το δεύτερο video σε διάστημα δύο μηνών με τον Τζα Μοράντ να κρατά όπλο σε online video έχει εξοργίσει τους πάντες. Προφανώς και τους Γκρίζλις, που έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια πάνω τους και αυτός τους προδίδει, αλλά και τη λίγκα γενικότερα. 

Παλιοί παίκτες του ΝΒΑ τον χαρακτηρίζουν ως «ηλίθιο» και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, ενώ τώρα ο Σίλβερ δηλώνει πως «ειλικρινά, είμαι σοκαρισμένος!». Δεν περίμενε πως ο 23χρονος είναι τόσο... αμετανόητος. Είχε ακούσει τις... συγγνώμες του και τις υποσχέσεις, αλλά τώρα «είμαστε στη διαδικασία έρευνας», συμπλήρωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Και δεν πρόκειται να το κάνει, απλώς αναμένεται η νέα τιμωρία του παίκτη και αυτή τη φορά ο ανέντιμος πρότερος βίος του αναμένεται να την κάνει από βαριά μέχρι ασήκωτη. 

To παράξενο στη νέα περιπέτεια του Μοράντ είναι η δήλωση του ίδιου για το περιστατικό που τον έχει κάνει και πάλι αρνητικό πρωταγωνιστή του «μαγικού πλανήτη». Είπε πως «ξέρω ότι απογοήτευσα πολλούς ανθρώπου που με υποστήριξαν. Αυτό είναι ένα ταξίδι και αναγνωρίζω ότι χρειάζεται να κάνω πολύ δουλειά ακόμα. Μπορεί τα λόγια μου αυτή τη στιγμή να μην σημαίνουν κάτι, αλλά αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη των πράξεών μου. Έχω δεσμευτεί να συνεχίσω να δουλεύω με τον εαυτό μου». Αυτά εκ μέρους του, χωρίς συγγνώμη, αφού έτσι κι αλλιώς από τότε που ανακαλύφθηκε, χάθηκε το φιλότιμο... 

O Άνταμ Σίλβερ πάντως, αν και δεν συνηθίζει να αναλύει τις καταστάσεις πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε στο studio του ESPN από την Μαλίκα Άντριους και μίλησε για τη σοβαρότητα του συμβάντος. 

«Είχαμε συζητήσει το πόσο σοβαρό ήταν το πρώτο περιστατικό, όταν έδειξε ένα όπλο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε, για να εξηγήσει πως τότε «η αποβολή οκτώ αγώνων ήταν αρκετά σημαντική ποινή και νόμιζα ότι το έλαβε υπόψιν του. Μιλήσαμε αρκετή ώρα με τον Τζα Μοράντ, όχι μόνο για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν τέτοιου είδους πράξεις στην καριέρα του, αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας. Θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί ή θα μπορούσε κάποιος να είχε σκοτωθεί». 

Επίσης, ξεδίπλωσε και τον τρόπο σκέψη του καθώς «αναγνωρίζω ότι είναι ένας σταρ και έχει πολύ μεγάλο κοινό που τον ακολουθεί. Η ανησυχία μου, που πίστεψα ότι ήταν και ανησυχία δικιά του, ήταν ότι εκατομμύρια παιδιά από όλον τον κόσμο θα έβλεπαν αυτό που έκανε. Μου είχε μείνει η εντύπωση πως το είχε πάρει πολύ σοβαρά, οπότε ειλικρινά σοκαρίστηκα, όταν είδα το νέο video. H ανάλυση της εικόνας ομολογώ πως είναι κάπως θολή, αλλά υποθέτω τα χειρότερα».