Κάπως... χαλαροί εμφανίστηκαν οι Λέικερς μετά την πρώτη ήττα από τους Νάγκετς

Κάπως... χαλαροί εμφανίστηκαν οι Λέικερς μετά την πρώτη ήττα από τους Νάγκετς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 17.05.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις παρά την ήττα από τους Ντένβερ Νάγκετς στον πρώτο τελικό της Δύσης δεν έδειξα πως είναι αγχωμένοι. Ίσα ίσα που εμφανίστηκαν κεφάτοι και cool στη συνέντευξη Τύπου που ακολουθήσε μετά το Game 1.

Ο Άντονι Ντέιβις έβαλε 40 πόντους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άγγιξε το triple double. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτές οι δύο επιδόσεις θα οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τους Λέικερς στη νίκη. Κι όμως, ο ακαταμάχητος Νίκολα Γιόκιτς κατέστρεψε κάθε προσπάθεια των Καλιφορνέζων και οδήγησε τους Νάγκετς στη επικράτηση. Ταυτόχρονα έκανε και το 1-0 στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. 

Αυτή η εξέλιξη θεωρητικά έχει αγχώσει τους Λιμνανθρώπους που έβαλαν 126 πόντους στην καλύτερη ομάδα της Δύσης, αλλά δέχθηκαν 132. Όσοι περίμεναν ότι ο ΛεΜπρόν θα είναι εκνευρισμένος και ο Ντέιβις απογοητευμένος διαψεύστηκαν. Διότι, οι δυο τους εμφανίστηκαν χαλαροί και... light στη συνέντευξη Τύπου. 

Το απίστευτο buzzer beater του Γιόκιτς που έκανε τον Ντέιβις να βάλει τα γέλια από τα νεύρα του (vid)
NBA

06:54 - 17.05.2023

Το απίστευτο buzzer beater του Γιόκιτς που έκανε τον Ντέιβις να βάλει τα γέλια από τα νεύρα του (vid)

Στην εκπνοή της τρίτης περιόδου ο Νίκολα Γιόκιτς ευστόχησε σε τρίποντο, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Άντονι Ντέιβις, ο οποίος μετά από αυτή τη φάση δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να απορεί…

Ο ένας με το γυαλί ηλίου και ο άλλος ευδιάθετος με τον χυμό του. Έκαναν πλακίτσα μεταξύ τους και μετά αυτό που είχαν να σημειώσουν ήταν πως «στο δεύτερο παιχνίδι θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα». 

Παραδέχθηκαν «την ποιότητα του αντιπάλου» και συνεχίζουν την πορεία του, έχοντας βέβαια ήδη μία αποτυχία στο παθητικό τους. Ο ΛεΜπρόν πάντως, εξήγησε πως «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού». Οι Λέικερς βρέθηκαν να χάνουν με 18 πόντους στο ημίχρονο (72-54) και στη συνέχεια συνήλθαν, επανήλθαν και έφθασαν δύο φορές σε απόσταση βολής. Την πρώτη με το τρίποντο του Όστιν Ριβς (2'18'' πριν τη λήξη) που μείωσε σε 127-124 και λίγο αργότερα (1'12'') όταν ο ΛεΜπρόν με δύο βολές έκανε το 129-126. Αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσαν να κάνουν μερικά δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η ήττα τους.