Πήραν το νο.1 του NBA Draft και... προσεχώς τον Ουεμπανιαμά οι Σπερς

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Πήραν το νο.1 του NBA Draft και... προσεχώς τον Ουεμπανιαμά οι Σπερς

Χρήστος Τσάλτας 03:26 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 03:54 - 17.05.2023

Έπειτα από την διαδικασία της NBA Draft Lottery οι Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν η ομάδα που πήραν το νο.1 του φετινού Draft, με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Τέξας για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Τις τελευταίες ώρες η καρδιά του ΝΒΑ «χτυπούσε» στο Σικάγο, καθώς στην «πόλη των ανέμων» διεξαγώταν ένα event που επί της ουσίας έκανε το... τζάμπολ της σεζόν 2023-24. Το NBA Draft Lottery ξεκαθάριζε το τοπίο όσον αφορά τις πρώτες 14 θέσεις του 2023 ΝΒΑ Draft, που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στο Barclay's Center του Μπρούκλιν.

Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον γύρω από τη διαδικασία ήταν πιο έντονο από κάθε άλλη φορά, θυμίζοντας κάτι από... 2003. Τότε που όποια ομάδα θα έπαιρνε το νο.1 της διαδικασίας θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Εκείνοι που χαμογέλασαν τότε ήταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς. Φέτος το απόλυτο δέλεαρ για τους διεκδικητές ήταν το απόλυτο next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ, ο Γάλλος Βίκτορ Ουεμπανιαμά.

Η κλήρωση για το Lottery Pick αποφασίζει τον προορισμό του Βικτόρ Ουεμπανιαμά στο ΝΒΑ (vid)
NBA

15:03 - 16.05.2023

Η κλήρωση για το Lottery Pick αποφασίζει τον προορισμό του Βικτόρ Ουεμπανιαμά στο ΝΒΑ (vid)

Τα ξημερώματα της Τρίτης (17/5) θα καθοριστεί μέσω κλήρωσης η σειρά επιλογής rookies στο ερχόμενο Draft του ΝΒΑ. Δηλαδή, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο τυχερός που θα αποκτήσει στο Νο1 το «φαινόμενο» Βικτόρ Ουεμπανιαμά.

Για χάρη του άλλωστε πολλές ομάδες σκέφτηκαν να κάνουν tanking πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, με τον Άνταμ Σίλβερ να παίρνει μέτρα για την αποφυγή αυτού, καθώς μια τέτοια εικόνα θα δημιουργούσε πολύ μεγάλη «πληγή» στο προϊόν. Κάτι που εν τέλει δεν συνέβη, όμως από την σεζόν που ολοκληρώνεται προέκυψαν3 βασικοί διεκδικητές: οι Ντιτρόιτ Πίστονς, οι Χιούστον Ρόκετς και οι Σαν Αντόνιο Σπερς, που συγκέντρωσαν 14% (το μέγιστο δυνατό) για να βρεθούν στο νο.1 της διαδικασίας, με τους Σάρλοτ Χόρνετς να ακολουθούν με 12,5%., ενώ 10,5% είχαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς για να πάρουν εκείνοι το νο1. του φετινού NBA Draft.

Η ομάδα που χαμογέλασε στο φινάλε και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση της λοταρίας ήταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς! Τα «σπιρούνια» θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πώτοι και να συνεχίσουν την... γαλλική παράδοση των τελευταίων ετών, με τον Wemby να ετοιμάζεται να κάνει το ταξίδι για το Τέξας, καθώς η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς αναμένεται να επιλέξει τον Γάλλο σταρ στο νο.1 της διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή ο coach Pop θα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγήσει έναν ακόμα παίκτη που έχει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει στη λίγκα, μετά τους Ντέιβντ Ρόμπινσον και Τιμ Ντάνκαν, έπειτα από επιλογή στο νο.1 της διαδικασίας του NBA Draft. Συν τοις άλλοις, η σχέση των Σπερς με την Γαλλία κρατάει κάτι παραπάνω από 20 χρόνια, με τους Τόνι Πάρκερ και Μπορίς Ντιαό να έχουν αφήσει το δικό τους σημάδι στα χρόνια της κυριαρχίας της ομάδας του Τέξας στο ΝΒΑ.

Τα «σπιρούνια» ήταν ένα πό τα μεγάλα φαβορί της διαδικασίας, από την πρώτη στιγμή, με την επιλογή τους στο νο.1 να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά, την ίδια στιγμή που στο νο.2 θα βρίσκονται οι Σάρλοτ Χόρνετς, που θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους Μπράντον Μίλερ, Σκουτ Χέντερσον, αλλά και τα αδέρφια Τόμπσον (Έιμεν και Άουσα), που φαντάζουν ως οι επικρατέστεροι για να συμπληρώσουν την πρώτη 5άδα δίπλα στον Ουεμπανιαμά.

Την πρώτη 5άδα ενόψει του φετινού ΝΒΑ Draft συμπληρώνουν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο νο.3, οι Χιούστον Ρόκετς στο νο.4 και οι Ντιτρόιτ Πίστονς στο νο.5, με την ομάδα του Μίσιγκαν να μένει εκτός 4άδας, σε μια εξέλιξη-έκπληξη.

Κάπως έτσι, οι Σαν Αντόνιο Σπερς αφήνουν πίσω την εφιαλτική σεζόν 2022-23, την οποία ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 22-60, με την επικείμενη έλευση του Ουεμπανιαμά να φέρνει νέο αέρα στο Τέξας, δίνοντας την ευκαιρία στον οργανισμό να κοιτάξει το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία, προσθέτοντας στο νεανικό γκρουπ της ομάδας έναν παίκτη που οι ειδικοί θεωρούν πως θα είναι σε θέση να κυριαρχήσει στη λίγκα από την τρίτη κιόλας σεζόν του στο ΝΒΑ!

Η ζωντανή σύνδεση του ESPN με τον Ουεμπανιαμά λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο Draft (vids)
NBA

13:29 - 22.04.2023

Η ζωντανή σύνδεση του ESPN με τον Ουεμπανιαμά λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο Draft (vids)

Λίγες ώρες αφότου ενημέρωσε το ΝΒΑ επίσημα ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία του Draft, το ESPN συνδέθηκε με το Παρίσι και το σπίτι του Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του ως μελλοντικός σούπερ σταρ του «μαγικού πλανήτη»

Η πρώτη 14άδα του NBA Draft 2023:

1. Σαν Αντόνιο Σπερς

2. Σάρλοτ Χόρνετς

3. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

4. Χιούστον Ρόκετς

5. Ντιτρόιτ Πίστονς

6. Ορλάντο Μάτζικ

7. Ιντιάνα Πέισερς

8. Ουάσιγκτον Ουίζαρντς

9. Γιούτα Τζαζ

10. Ντάλας Μάβερικς

11. Ορλάντο Μάτζικ

12. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

13. Τορόντο Ράπτορς

14. Νιου Όρλινς Πέλικανς