Η ζωντανή σύνδεση του ESPN με τον Ουεμπανιαμά λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο Draft (vids)
i

printscreen

Η ζωντανή σύνδεση του ESPN με τον Ουεμπανιαμά λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο Draft (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:29 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 22.04.2023

Λίγες ώρες αφότου ενημέρωσε το ΝΒΑ επίσημα ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία του Draft, το ESPN συνδέθηκε με το Παρίσι και το σπίτι του Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του ως μελλοντικός σούπερ σταρ του «μαγικού πλανήτη»

Η επόμενη διαδικασία του Draft στο NBA θα έχει -όπως πάντα- μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα υπάρχει η αγωνία για το ποιος θα επιλεγεί πρώτος. Διότι, εδώ και αρκετούς μήνες είναι δεδομένο και αδιαμφησβήτητο ότι το Νο 1 θα καταλήξει στον 19χρονο Γάλλο, Βικτόρ Ουεμπανιαμά. 

Η υπόθεσή του έχει... εντυπωσιάσει τους πάντες, τα προσόντα του είναι μοναδικά και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν την προσαρμογή του από τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το γαλλικό πρωτάθλημα -εκεί όπου αγωνίστηκε πέρσι με τη Βιλερμπάν και φέτος με την Μετροπόλιτανς '92- στις υψηλές απαιτήσεις του «μαγικού πλανήτη». Εδώ και μερικές ώρες ο Ουεμπανιάμα επιβεβαίωσε με επίσημη δήλωσή του και έγγραφη κατάθεση τη συμμετοχή του στη λοταρία της 22ας Ιουνίου και το ESPN συνδέθηκε ζωντανά με το Παρίσι και το σπίτι του νεαρού για μία σύντομη και δημιουργική επικοινωνία. 

«Τον τελευταίο χρόνο έζησα μία πρωτόγνωρη κατάσταση και είμαι ενθουσιασμένος με το μέλλον», είπε ο ίδιος στην Μαλίκα Άντριους που τον φιλοξένησε στην εκπομπή NBA Today να για εξηγήσει πως «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν σταθεί δίπλα μου αυτό το διάστημα, αλλά και την οικογένειά μου, όλους μου τους προπονητές και όσους όσους με βοηθούν καθημερινά. Είμαι περήφανος που είμαι σε θέση να δηλώσω τη συμμετοχή μου στο Draft του ΝΒΑ και αυτό είναι ένα σπουδαίο νέο για μένα. Ελπίζω να είναι σπουδαίο και για εσάς», είπε με μεγάλη ταπεινότητα και πολύ συμπαθητικό χαρακτήρα. 

Ο Ουμπενιάμα μέχρι στιγμής με το παιχνίδι του έχει εντυπωσιάσει τους πάντες, οι Αμερικάνοι νυν ή πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ δεν έχουν κρύψει τον θαυμασμό του. Ο Μάτζικ Τζόνσον έχει εκδηλωθεί δεκάδες φορές με κολακευτικά σχόλια, ενώ ο Στέφεν Κάρι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έχουν κρύψει ότι μόλις τον είδαν... γούρλωσαν τα μάτια τους

Πρόκειται για έναν... έφηβο με ύψος 2.21 μέτρα και με πηγαία γνώση του μπάσκετ, υψηλή τεχνική, που αναμένεται όχι απλώς να πρωταγωνιστήσει άμεσα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά να αλλάξει και τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Οι ομάδες που τον διεκδικούν με τις περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσουν (επιλέγοντας πρώτοι) είναι διατεθειμένες να στηρίξουν το μέλλον τους πάνω του και ο ίδιος όπως κατάληξε προσπαθεί «να συνεχίσω την προπόνηση και την προετοιμασία μου για το επόμενο βήμα της καριέρας μου. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι έτοιμος για να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες που θα μου παρουσιαστούν».