Το... φαινόμενο των high schools συνελήφθη κατηγορούμενος για φονική επίθεση (vids)

Μάικι Ουίλιαμς

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Το... φαινόμενο των high schools συνελήφθη κατηγορούμενος για φονική επίθεση (vids)

Ο 18χρονος Μάικι Ουίλιαμς, λίγους μήνες πριν ενταχθεί στο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα του Μέμφις, συνελήφθη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας με πέντε κατηγορίες μεταξύ των οποίων και φονική επίθεση με όπλο - Πλήρωσε 50.000 δολάρια εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Έχει γίνε σούπερ σταρ από την πρώτη του μέσα στο high school, δηλαδή στην εκπαιδευτική βαθμίδα του... γυμνασίου για να το προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Ο νεαρός Μάικι Ουίλιαμς, στην εποχή του παγκόσμιου ιστού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγινε celebrity και influencer ως ανήλικος. Και έβγαλε -μιας και πλέον επιτρέπεται- εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Μπορεί και περισσότερα! Οι χορηγίες που λαμβάνει είναι πολλές, τα βίντεο με τα κατορθώματά του έχουν γίνει ανάρπαστα (viral), μόνο που το ζητούμενό του είναι μία καριέρα στο ΝΒΑ. 

Η αγωνιστική του προοπτική είναι τεράστια και οι scout των Κολεγίων όταν τον είδαν με τα ίδια τους τα μάτια με τη φανέλα του γυμνασίου San Ysidro  κατάλαβαν πως το Instagram δεν είχε ωραιοποιήσει τα προσόντα του. Σε μία πλατφόρμα που όλοι φαίνονται όμορφοι, ταλαντούχοι, δραστήριοι και επιτυχημένοι (άσχετα αν είναι ή δεν είναι) αυτός ήταν ειλικρινής. Μάλιστα, τον διεκδίκησαν με πλήρη υποτροφία τα μεγαλύτερα Κολέγια της χώρας πριν αυτός επιλέξει τελικά το Πανεπιστήμιο του Μέμφις. 

Λίγους μήνες όμως, πριν μετακομίσει στο Τενεσί για να κάνε το πρώτο του βήμα προς την επαγγελματική καριέρα, έχει σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο. Μάλιστα συνελήφθη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, απ' όπου και κατάφερε, με πέντε κατηγορίες. Και δεν αναφερόμαστε σε... αμελητέες υποθέσεις ή μία εφηβική ανόητη συμπεριφορά. Ανάμεσα στο κατηγορητήριο υφίσταται η φονική επίθεση με όπλο. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του CBS, ο 18χρονος Μάικι Ουίλιαμς κρατήθηκε στην κεντρική φυλακή του Σαν Ντιέγκο, την πύλη της οποία πέρασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/4), ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα πλήρωσε 50.000 δολάρια ως εγγύηση. 

Προφανώς και δεν ξέμπλεξε, καθώς θα ακολουθήσει η δίκη του, που σύμφωνα με τις κατηγορίες και τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.