Πάνω από μισό δισεκατομμύριo χρήστες των social media επισκέφτηκαν τις αναρτήσεις του ΝΒΑ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

Γιάννης Αντετοκούνμπο/©Photo by Patrick McDermott/Getty Images/Ideal Images

Πάνω από μισό δισεκατομμύριo χρήστες των social media επισκέφτηκαν τις αναρτήσεις του ΝΒΑ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:56 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 15.04.2023

Στη λίστα με τους πιο πολυσύχναστες και δελεαστικές αναρτήσεις που αφορούν αθλητές του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέχει την πέμπτη θέση με 522 εκατομμύρια clicks στη διάρκεια της χρονιάς. Στο Νο 1 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 1,3 δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στην δεκάδα συμπεριλαμβάνεται ένας μελλοντικός παίκτης του «μαγικού πλανήτη».

Σε μία εποχή που (μεγάλο) μέρος της προσφοράς και της ζήτησης καθορίζεται από την... κινητικότητα των ψηφιακών προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα του ίντερνετ, οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ συγκεντρώνουν πάνω τους δισεκατομμύρια επισκέψεις στους επίσημους λογαριασμούς τους. Επίσης, κάθε ανάρτηση που τους αφορά τραβάει πάνω τους τα βλέμματα. Ίσως... φταίει η εκτυφλωτική τους λάμψη. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2021, MVP του 2019 και του 2020, διεκδικητής και του τίτλου και του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη φέτος, βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος των χρηστών των social media. 

Ένας Έλληνας θα φροντίσει την υγεία του Γιάννη και των Μπακς στα play offs του NBA
NBA

14:09 - 15.04.2023

Ένας Έλληνας θα φροντίσει την υγεία του Γιάννη και των Μπακς στα play offs του NBA

O Γιάννης Αντετοκούνμπο κάλεσε στο Μιλγουόκι τον κορυφαίο φυσικοθεραπευτή, Βαγγέλη Σβίγγο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και αναλαμβάνει προσωπικά την σωματική προετοιμασία του Greek Freak και των Μπακς εν όψει της post season

Μάλιστα, καταγράφηκαν 522.000.000 clicks στο σύνολο των αναρτήσεων που έκανε το ΝΒΑ για τον 28χρονος φόργουορντ, γεγονός που τον έφερε στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας. 

Στην κορυφή αυτής, βρίσκεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς. Στη σεζόν κατά την οποία ξεπέρασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ο 38χρονος συγκέντρωσε... πάνω του 1,3 δισεκατομμύρια επισκέψεις και κανένας δεν μπόρεσε να τον ανταγωνιστεί. 

Ο Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς βρέθηκε στην δεύτερη θέση, αλλά πολύ πιο χαμηλά: 881 εκατομμύρια. Ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς και ο Τζα Μοράντ των Γκρίζλις ολοκληρώνουν την τετράδα που τοποθετείται μπροστά από τον Αντετοκούνμπο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η παρουσία του Βικτόρ Ουεμπανιαμά

Ο νεαρός Γάλλος που προς το παρόν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του με την Μετροπολιτάνς '92, αλλά τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στον «μαγικό πλανήτη» και μάλιστα ως το Νο 1 του Draft, κατέλαβε την όγδοη θέση (με 350 εκατομμύρια), ενώ αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία ενός ακόμη παίκτη των πρωταθλητών Ουόριορς. Όχι του Κλέι Τόμπσον, ούτε του Ντρέιμοντ Γκριν, αλλά του Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος προσέλκυσε περισσότερο κόσμο κι από τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς που συμπληρώνει τη δεκάδα.