Το απίστευτο buzzer beater του Γιόκιτς που έκανε τον Ντέιβις να βάλει τα γέλια από τα νεύρα του (vid)

Το απίστευτο buzzer beater του Γιόκιτς που έκανε τον Ντέιβις να βάλει τα γέλια από τα νεύρα του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:54 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:32 - 17.05.2023

Στην εκπνοή της τρίτης περιόδου ο Νίκολα Γιόκιτς ευστόχησε σε τρίποντο, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Άντονι Ντέιβις, ο οποίος μετά από αυτή τη φάση δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να απορεί…

Ήθελε να τραβήξει τα μαλλιά του, να βάλει τα κλάματα και να αρχίσει να χτυπιέται. Δεν ήξερε τι άλλο να κάνει, για να προβληματίσει (έστω) τον Νίκολα Γιόκιτς

Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Άντονι Ντέιβις τον είδε να κρατάει τη μπάλα και να ετοιμάζεται για την τελευταία επίθεση των Νάγκετς. Όρμησε κατά πάνω του και τον πίεσε ασφυκτικά ώστε να μην έχει επιλογή. Ο Σέρβος σέντερ δεν πανικοβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι τον πίεζε ένας σπουδαίος αμυντικός, αλλά και ο χρόνος που μηδένιζε βρήκε την επιλογή και την ενεργοποίησε. Λίγο πριν ακουστεί η κόρνα, έκανε μισό βήμα πίσω, βρήκε μερικά χιλιοστά χώρο και εκτέλεσε στην εκπνοή για τρεις. 

Η μπάλα διέγραψε καμπυλωτή τροχιά και κατέληξε στον προορισμό της και ο ίδιος αποχώρησε από το παρκέ με κατεύθυνση προς τον πάγκο ψύχραιμος, αλλά ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Η κάμερα ωστόσο, εστίασε στο πρόσωπο του Άντονι Ντέιβις, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτό που η μοίρα του επιφύλασσε. Έφυγε προς την αντίθετη από τον Γιόκιτς κατεύθυνση και με τα αντίθετα συναισθήματα. Βέβαια, γελούσε, αλλά ήταν από τα νεύρα του! Δεν έμοιαζε με αυτό της χαράς, της ικανοποίησης, ούτε αυτό της... κοροϊδίας.

Επίσης, ήταν η στιγμή που οι Νάγκετς αύξησαν και πάλι τη διαφορά στους 15 πόντους. Το εύστοχο σουτ του Γιόκιτς έκανε το σκορ 106-92. Πάντως, στα τελευταία 12 λεπτά και ο Ντέιβις και οι υπόλοιποι Λέικερς αντεπιτέθηκαν. Έφθασαν ακόμα και σε απόσταση αναπνοής (τριών πόντων), αλλά τελικά οι Νάγκετς τα κατάφεραν και έκαναν το 1-0 στους τελικούς της Δύσης.