Τζίμι Μπάτλερ: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα νικήσουμε στη Βοστώνη» (vid)

Τζίμι Μπάτλερ

i

printscreen

Τζίμι Μπάτλερ: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα νικήσουμε στη Βοστώνη» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 28.05.2023

Ο τρόπος με τον οποίο οι Χιτ ηττήθηκαν στο Game 6 στο Μαϊάμι ήταν... αποκαρδιωτικός για την ομάδα, αλλά ο Τζίμι Μπάτλερ είχε ένα ενωτικό και ψύχραιμο μήνυμα για τους συμπαίκτες του. «Δεν θα αφήσω κανέναν να τα παρατήσει», είπε και «θα πάμε στην Βοστώνη και θα νικήσουμε».

Την προηγούμενη φορά που κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα οι Σέλτικς είχαν νικήσει τους Χιτ στη Βοστώνη και είχαν μειώσει τη σειρά σε 3-2. Τότε, ο Τζίμι Μπάτλερ συνέστησε ηρεμία και χαλαρότητα και υποσχέθηκε πως «θα νικήσουμε στο Μαϊάμι». Τελικά έχασαν και μάλιστα με τρόπο αποκαρδιωτικό. 

Η σειρά πλέον είναι στο 3-3. Οι Κέλτες ισοφάρισαν και ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία. Και αυτό γιατί βρέθηκαν στο 0-3 και τώρα στην έδρας του θα διεκδικήσουν την πρόκριση. Αν την πάρουν τότε θα γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατάφερε να κάνει τέτοιου είδους ανατροπή. 

Ο Μπάτλερ παραμένει ήρεμος και νηφάλιος. Δεν απογοητεύεται και μάλλον παρά την εξέλιξη της σειράς δείχνει να το... ευχαριστιέται. «Το μπάσκετ είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό άθλημα», είπε στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, αλλά μπορούμε να το κάνουμε» και φυσικά αναφέρεται στο Game 7 των τελικών της Ανατολής που θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης (30/5, 03:30) στο TD Garden της Βοστώνης. 

Το buzzer beater του Ουάιτ που έσωσε την σεζόν των Σέλτικς και τα 0,9 δεύτερα που έκαναν τη διαφορά (vid)
NBA

06:40 - 28.05.2023

Το buzzer beater του Ουάιτ που έσωσε την σεζόν των Σέλτικς και τα 0,9 δεύτερα που έκαναν τη διαφορά (vid)

Αδιανόητο φινάλε στο Μαϊάμι, με τους Σέλτικς να μένουν ζωντανοί στη σειρά με τους Χιτ χάρη σε ένα πολύ μεγάλο καλάθι του Ντέρικ Ουάιτ, που έστειλε τους τελικούς της Ανατολής σε Game 7!

«Θα μείνουμε ενωμένοι», είπε και κατέληξε πως «αν έπαιζα καλύτερα δεν θα ήμασταν καν σε αυτή την θέση τώρα. Προσωπικά θα είμαι καλύτερος στο επόμενο παιχνίδι και αυτό με κάνει να χαμογελάω. Όταν παίζω καλύτερα, παίζουμε όλοι καλύτερα». 

Μέχρι πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του. Είχε 3/19 σουτ, αλλά κατάφερε να... απαντήσει σε σημείο που βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Με 10 διαδοχικούς του πόντους έκανε το 103-102 υπέρ των Χιτ κι ενώ απέμεναν 3'' για την ολοκλήρωση του αγώνα. Χρόνος που αποδείχθηκε αρκετός για να κάνει ο Ντέρικ Ουάιτ το θαύμα του

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό τώρα», υπογράμμισε βάζοντας την λογική πάνω από το συναίσθημα. «Πρέπει να προχωρήσουμε. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, που έδωσαν ό,τι είχαν για να έχουμε μία ευκαιρία για να τα καταφέρουμε. Δεν μας πήγε όπως το υπολογίζαμε, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μας έχει... πάει σε όλη την σεζόν. Πρέπει να κάνουμε κάτι ξεχωριστό εκτός έδρας, αλλά είμαστε μία ξεχωριστή ομάδα, οπότε είμαστε έτοιμοι. Θα μείνουμε ενωμένοι. Μετά από μία τέτοια ήττα όλοι χαμογελούσαμε, επειδή ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν θα αφήσω κανέναν να τα παρατήσει. Δεν με νοιάζει τι θα γίνει. Θα πάμε στην Βοστώνη και θα νικήσουμε».