Τζοκ αντί του Τέιλορ στον Απόλλωνα Πατρών
i

Πίτερ Τζοκ / © cholet-basket.com

Τζοκ αντί του Τέιλορ στον Απόλλωνα Πατρών

Πάρης Τσελεπίδης • 17:04 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Νίκος Βετούλας κατέληξε στον Πίτερ Τζοκ ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ράιαν Τέιλορ στο ρόστερ του Απόλλωνα Πατρών που συνεχίζει στην Ιταλία και στην Μπρέσια.

Στο πρόσωπο του Πίτερ Τζοκ βρήκε ο Νίκος Βετούλας τον αντικαταστάτη του Ράιαν Τέιλορ στο ρόστερ του Απόλλωνα Πατρών για τη συνέχεια της φετινής χρονιάς μετά την αποχώρηση του Αμερικανού για την ιταλική Μπρέσια.

Ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ από το Σουδάν έχει ύψος 1.98μ. και την περσινή χρονιά είχε αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σολέ όπου είχε κατά μέσο όρο σε 34 παιχνίδια 7 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 18,4 λεπτά συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί όσον αφορά τα ποσοστά του είχε 41,4% στα τρίποντα.

Ο Τζοκ που αποτελεί απόφοιτο του Αϊόβα είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2019 και πάλι για λογαριασμό της Σολέ και την περίοδο 2019-2020 ενώ την επόμενη είχε μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μούρθια.

Ο Σουδανός γκαρντ/φόργουορντ όλα δείχνουνε πως θα κάνει το ντεμπούτο του με τη «μελανόλευκη» φανέλα του Απόλλωνα Πατρών στις 28 του Δεκέμβρη για την 10η αγωνιστική της Basket League στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Τζοκ δεν είναι ο πρώτος Σουδανός που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε και πάλι στη φετινή χρονιά όταν το Λαύριο απέκτησε τον διεθνή με την Εθνική ομάδα της χώρας σέντερ Κερ Κουάθ.