Σπανούλης: «Ευλογία που έχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα»

Βασίλης Σπανούλης

Σπανούλης: «Ευλογία που έχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:54 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 05.02.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα του Περιστερίου και τη νίκη επί της Καρδίτσας.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το ματς κόντρα στην Καρδίτσα και τόνισε πως πρώτη φορά έχει δει μια ομάδα να παίρνει τόσα επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υποστήριξε πως είναι ευλογία που έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Πιστεύω ότι ελέγξαμε καλύτερα τα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι από τις λίγες φορές στην ζωή μου που μια ομάδα παίρνει 17 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Σπάσαμε το ρεκόρ σήμερα, αλλά για κακό λόγο. Πιστεύω η συγκέντρωσή μας στην άμυνα και ο τρόπος που παίξαμε στην επίθεση μας έδωσαν την νίκη. Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα που κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την νίκη»

Για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Καμιά φορά οι παίκτες και εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Πολλές φορές παίζεις παιχνίδια και λένε είναι κουρασμένοι, όταν δεν παίζεις παιχνίδια, λένε δεν παίζουμε παιχνίδια. Πιστεύω είναι ευλογία και μόνο που έχουμε την δυνατότητα να έχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα, είναι ευλογία να παίζεις μπάσκετ. Θεωρώ πως η κούραση είναι περισσότερο πνευματική»

Στη συνέχεια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε: «Σήμερα είχαμε πει με τα παιδιά ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόμαστε τουλάχιστον για τον τελευταίο 1,5 μήνα. Χάσαμε στην Τενερίφη, είδαμε τα λάθη μας, προσωπικά για μένα υπάρχει και η ήττα μέσα στον αθλητισμό. Απλώς δεν κάναμε κάποια πράγματα καλά. Το συζητήσαμε και πιστεύω σε ένα βαθμό αντιδράσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο ίσως καταρρίψαμε το ρεκόρ των επιθετικών ριμπάουντ που δίνεις στον αντίπαλο. Δώσαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ στην Καρδίτσα που είναι ένα τρομακτικό νούμερο για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και να αμυνθούμε. Συζητήσαμε στο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος δώσαμε μόνο 5 επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο και από την άλλη μεριά εμείς πήραμε 15 συνολικά. Η επίθεση μας στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή με καλές αποστάσεις και καλές συνεργασίες. Αυτό που μας περιόρισε στο πρώτο ημίχρονο και μας χάλασε το παιχνίδι ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ και οι δεύτερες ευκαιρίες που δώσαμε στην Καρδίτσα. Παρ’ ολ’ αυτά καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις στην Τενερίφη, ταξιδεύαμε σχεδόν μια ημέρα, δεν είναι δικαιολογία για την ήττα. Χάσαμε καθαρά από την Τενερίφη, απλώς είναι δύσκολο να ξαναπαίξεις ερχόμενος εδώ με άλλες τέσσερις ώρες στο πούλμαν. Αυτή είναι η ζωή μας, αυτό είπα και στα παιδιά, είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε μπάσκετ και πρέπει να είναι πολύ δυνατοί πνευματικά, πολύ συγκεντρωμένοι στο μυαλό για να παίζαμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα που σε γενικές γραμμές το κάναμε. Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα για την προσπάθεια που κάνει, είναι σημαντικό η Θεσσαλία που έχει μια ομάδα στην Α1 και κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Της εύχομαι τα καλύτερα».

Η βαθμολογία της Basket League μετά τις νίκες του Ολυμπιακού και του Περιστερίου
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:46 - 04.02.2024

Η βαθμολογία της Basket League μετά τις νίκες του Ολυμπιακού και του Περιστερίου

Στην 3η θέση της Basket League εδραιώθηκε το Περιστέρι έπειτα από τη νίκη του επί της Καρδίτσας για την 17η αγωνιστική της Basket League. Νωρίτερα νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Πάτρα και την έδρα του Προμηθέα. Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Basket League.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καρδίτσας Νίκος Παπανικολόπουλος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου bwin για την εικόνα που έχει φέτος και τη συγκέντρωση της στο παιχνίδι. Με δυο ημέρες προετοιμασία είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη ενέργεια από εμάς που είχαμε έξι ημέρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι. Η προσέγγιση μας στα δυο τελευταία παιχνίδια είναι πολύ λάθος. Ξεκινάω από το επιθετικό κομμάτι και τελικά μια ομάδα που ήμασταν στις δυο-τρεις καλύτερες άμυνες στην αρχή του πρωταθλήματος βρίσκεται να δέχεται 95 και 96 πόντους στα δυο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών που έρχονται αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό που για μας είναι κομβικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη τον περιμένουμε το Σάββατο να έρθει και πάλι στο γήπεδο».