Χειρουργήθηκε αμέσως ο Κίναν Έβανς της Ζαλγκίρις, θα μείνει εκτός 6-8 μήνες
i

Κίναν Έβανς / © euroleague.net

Χειρουργήθηκε αμέσως ο Κίναν Έβανς της Ζαλγκίρις, θα μείνει εκτός 6-8 μήνες

Ο Αμερικανός γκαρντ έκοψε τον αχίλλειο τένοντα στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, έκανε επέμβαση ήδη και η καταπληκτική σεζόν του ολοκληρώθηκε...

O Κίναν Έβανς έφυγε αμέσως από τη Zalgirio Arena και δεν ήταν σε θέση να πανηγυρίσει τη νίκη της Ζάλγκιρις επί της Φενέρμπαχτσε με το εντυπωσιακό 86-66. Έβαλε 17 πόντους σε αυτή την προσπάθεια, αλλά χτύπησε και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη λήξη στο νοσοκομείο, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, ο αχίλλειος τένοντάς του είχε κοπεί και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. 

Με το που τελείωσε και το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής (το Παρτιζάν-Μονακό) είχε ολοκληρωθεί η επέμβασή του και οι επόμενοι 6-8 μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της καριέρας του. 

Θα πρέπει να επανέλθει από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, ενδεχομένως έναν από τους χειρότερους που μπορεί να υποστεί παίκτης (ειδικά στο μπάσκετ) και για να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο χρειάζεται υπομονή και ψυχική δύναμη. 

Ο Έβανς στα 27 του χρόνια έκανε μια ιδανική σεζόν (και) σε προσωπικό επίπεδο, είχε μέχρι που χτύπησε 15,9 πόντους ανά αγώνα και θεωρούνταν ένα από τα πιο… λαμπερά ονόματα παικτών στη διοργάνωση. Σίγουρα, ένας από τους πιο βελτιωμένους, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι στη Μακάμπι είχε συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα αν και είχε 10,2 πόντους ανά αγώνα.