Το «πράσινο» μήνυμα στήριξης του Χεζόνια

Χεζόνια

i

Χεζόνια/ ©Intime

Το «πράσινο» μήνυμα στήριξης του Χεζόνια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:08 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 16.06.2023

Ο γνωστός για τα «πράσινα» αισθήματά του Χεζόνια, αναφέρθηκε μέσω των social media στα όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 στη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Basket League. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, η ένταση ήταν μεγάλη με την κατάσταση να μυρίζει... μπαρούτι. Η απόφαση των τριών διαιτητών να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο τέταρτος τελικός της Basket League έφερε επεισόδια και μεγάλη ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο παρκέ για να σταματήσει το σπάσιμο των καθισμάτων και να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι, αλλά είχε αντίθετα αποτελέσματα.

Με αυτήν την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία εφιαλτική χρονιά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από όλες τις απόψεις. Μετά το ματς, ένας πρώην «πράσινος» θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω των social media με σκοπό να δείξει την αγάπη του και την… προτίμησή του στο «τριφύλλι», παρά τις δυσκολίες. Ο λόγος γίνεται για τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος με ένα story στο instagram έγραψε χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να γίνει».

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου ο Κροάτης δείχνει την... τρέλα του για τον Παναθηναϊκό. Μετά τον τελικό της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρωταθλητής Ευρώπης Χεζόνια έλαβε εκατοντάδες μηνύματα από φίλους των «πρασίνων», με αποτέλεσμα η σχέση λατρείας του αθλητή με τον κόσμο της ομάδας διαρκώς να επιβεβαιώνεται.

Τέλος, να θυμίσουμε πως σε δηλώσεις του στο Sportal αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, ο Χεζόνια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παίξαμε πέντε εξαντλητικά παιχνίδια. Νιώθω εκπληκτικά. Η καρδιά αυτής της ομάδας είναι μεγάλη. Είναι φτιαγμένη για τέτοιες διοργανώσεις και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή. Ο Ματέο πίστευε σε εμάς. Μας έλεγε συνεχώς να συνεχίσουμε να παλεύουμε και αυτό κάναμε. Μας πίστευε, εμείς αφομοιώναμε τα συστήματα που μας έλεγε να παίξουμε και αυτό λειτούργησε. Αν δεν παλεύεις σε αυτή τη λίγκα δεν μπορείς να πας μακριά. 

Ο συνδυασμός της μαχητικότητάς μας και της εμπειρίας, μας έφτασαν εδώ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με είχαν τρελάνει στα μηνύματα τις προηγούμενες μέρες, ήθελαν να κερδίσω τον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστώ όλους. Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του πάντα με υποστηρίζουν με μηνύματα και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω».