Εγραψε ιστορία ο Χουέρτας - Πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της ACB

Μαρσελίνιο Χουέρτας

i

BCL

Εγραψε ιστορία ο Χουέρτας - Πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της ACB

Νίκος Καλαμπάκας 17:23 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 24.03.2024

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ξεπέρασε τον Πάμπλο Λάσο σε ασίστ στην ACB και πλέον είναι ο «βασιλιάς» στην Ισπανία στη σχετική λίστα.

Iστορία έγραψε στο πρωτάθλημα της ACB League ο Χουέρτας. Ο βετεράνος πόιντ γκαρντ και ο βραζιλιάνος θρύλος του μπάσκετ της Τενερίφης πέτυχε ένα τεράστιο ρεκόρ στο ντέρμπι των Καναρίων Νήσων εναντίον της Γκραν Κανάρια την Κυριακή 24/3.

Ο Χουέρτας άφησε το στίγμα του με το να γίνει ο leader των ασίστ όλων των εποχών στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έδωσε την τέταρτη ασίστ του με μια alley-oop πάσα στον επί χρόνια συνεργάτη του στο pick and-roll, Γκιόργκι Σερμαντίνι, εξασφαλίζοντας την 2.897η ασίστ του στην ACB.

Σε ηλικία σχεδόν 41 ετών (κλείνει τα 41 στις 25 Μαΐου), ο Χουέρτας ξεπέρασε τον Πάμπλο Λάσο, τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ με 2.896 ασίστ στην καριέρα του σε 21 σεζόν.

Ο Λάσο είχε διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της στατιστικής για 21 χρόνια, έχοντας αποσυρθεί το 2003.

Ο Βραζιλιάνος είναι ενεργός στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ εδώ και 17 χρόνια, εκπροσωπώντας ομάδες όπως η Μπανταλόνα, η Μπιλμπ[άο, η Μπασκόνια, η Μπαρτσελόνα και η Τενερίφη.

Η.... βασιλεία του ως κάτοχος του ρεκόρ φαίνεται πιθανό να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επί του παρόντος, μόνο δύο άλλοι ενεργοί παίκτες εμφανίζονται στο Top 10, και οι δύο πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους και μένουν πολύ πίσω. Αυτοί οι παίκτες είναι ο Γιουλ της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατατάσσεται έβδομος με 1.831 ασίστ, και ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ ep;ishw thw Re;al, που κατέχει τη δέκατη πέμπτη θέση με 1.613 ασίστ.