«Ύμνοι» του Ντε'Αρον Φοξ για τον Βεζένκοφ
i

Φοξ / ss Youtube

«Ύμνοι» του Ντε'Αρον Φοξ για τον Βεζένκοφ

Sportal newsroom 18:12 - 19.02.2023

Οι εμφανίσεις του Σάσα Βεζένκοφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχουν ανοίξει την όρεξη των ανθρώπων των Κινγκς. Διαβάστε τι είπε ο σταρ της ομάδας, Ντε'Αρον Φοξ για τον Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ.

Έχει γίνει συνήθεια φέτος να ακούγεται το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος του Ολυμπιακού έχει τρελάνει κόσμο τόσο στην Ευρώπη, όσο και σρτο ΝΒΑ, εκεί όπου οι Κινγκς διατηρούν τα δικαιώματά του.

Η ομάδα του Σακραμέντο έστειλε τον βοηθό προπονητή της στην Κρήτη προκειμένου να παρακολουθήσει τον Σάσα στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και οι εντυπώσεις του για τον μέχρι στιγμής MVP του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν οι καλύτερες:

O Τζέι Τραϊάνο, assistant coach στους Σακραμέντο Κινγκς, αποκάλυψε στην κάμερα του Sportal πως θεωρεί τον Σάσα Βεζένκοφ έναν all around παίκτη, έτοιμο να κάνει το βήμα για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε πολύ κολακευτικά για τον παίκτη των Πειραιωτών, τονίζοντας ότι «Εντυπωσιάστηκα με το πώς κινείται, έχει υψηλή μπασκετική ευφυΐα και ξέρει πώς να παίξει σωστά το παιχνίδι. Είναι καλός ριμπάουντερ, βρίσκει τους ελεύθερους συμπαίκτες του, σταθερά καλός σουτέρ. Είναι ένας all around παίκτης, δεν έχει κάτι που να μη σου αρέσει επάνω του, είναι ωραίος παίκτης, συνολικά».

Τώρα, ήρθε η σειρά του Φοξ να μιλήσει για τον Σάσα. Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Τον έχω δει σε video. Είναι αστείο γιατί το λέω συνέχεια στον Κίγκαν (Μάρι), αν θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο κάποια στιγμή στην πορεία θα πρέπει να γίνεις ένας τέτοιος τύπος (που θα σουτάρει πολύ καλά από την περιφέρεια) ή να βρούμε έναν τέτοιον" ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως "το να τον βλέπω να παίζει και να πετυχαίνει όλα αυτά στην EuroLeague, είναι κάτι τρελό. Το πόσο αποτελεσματικός είναι στο παιχνίδι του. Θα ήταν υπέροχο να έρθει εδώ και να προστεθεί στην ομάδα μας. Πιστεύω πως θα ταίριαζε τέλεια (στην ομάδα). Δεν ντριμπλάρει πολύ, σουτάρει πολύ καλά την ομάδα. Στο ΝΒΑ, αν σουτάρεις καλά, υπάρχει μια θέση για σένα. Ειδικά όταν είσαι πάνω από δύο μέτρα. Τότε υπάρχουν πολλές θέσεις για σένα».