«Ξέσπασε» η Ζαλγκίρις πριν την... διαβολοβδομάδα της Euroleague

«Ξέσπασε» η Ζαλγκίρις πριν την... διαβολοβδομάδα της Euroleague

Sportal newsroom 19:32 - 17.12.2023

Η Ζαλγκίρις μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση κόντρα στην Γουλβς, στην Zalgirio Arena, επικρατώντας με 79-55, λίγες μέρες πριν από την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Η ήττα από την Παρτίζαν, για την 14η αγωνιστική της Euroleague, δεν πτόησε την Ζαλγκίρις, καθώς η ομάδα του Κάουνας επέστρεψε στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της και μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση απέναντι στην Γουλβς.

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις πάτησε γκάζι μετά την πρώτη περίοδο και έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση κόντρα στους «Λύκους» παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Λιθουανίας.

Ο Μακσβίτις μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του, καθώς μετά τα μέσα του αγώνα η αναμέτρηση έγινε περίπατος για τους πρωταθλητές Λιθουανίας, με την Ζαλγκίρις να φτάνει στη νίκη και να δείχνει πανέτοιμη για την «διαβολοβδομάδα της Euroleague που βρίσκεται προ των πυλών. Το πρόγραμμα των «πράσινων» άλλωστε αναμένεται άκρως απαιτητικό, καθώς στον ορίζοντα υπάρχουν τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός).

Ο Λαουρίνας Μπιρούτις με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας του στη νέα νίκη του πρωταθλήματος, με τον Σμιτς να ακολουθεί έχοντας 12 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους και 4/5 σουτ πρόσθεσε ο Τόμας Ντίμσα, που ήταν ουσιαστικός για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Όστιν Χόλινς έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, με τον Αμερικανό σκόρερ να τελειώνει το παιχνίδι με 8 πόντους και 3/6 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 41-25, 62-45, 79-55.