Βεζένκοφ, Φαλ και έρχεται ο Ουόκαπ: Πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τη λογική του και φτιάχνει κορμό πολλών ετών

Βεζένκοφ, Φαλ και έρχεται ο Ουόκαπ: Πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τη λογική του και φτιάχνει κορμό πολλών ετών

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός κι ενώ η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της να βάλει τις βάσεις για την επόμενη διετία. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025 όταν και ολοκληρώνεται το νέο συμβόλαιο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο σοφός μας λαός και με βάση ξεκάθαρα αυτό το γνωμικό κινείται η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός από... πέρσι. Λογική στην οποία έδωσε συνέχεια το περασμένο καλοκαίρι, του 2022 με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Γιώργου Μπαρτζώκα, και συνεχίζει ακάθεκτη δείχνοντας ξεκάθαρα τη διάθεσή της να δημιουργήσει τις βάσεις του ρόστερ για τις δύο επόμενες χρονιές. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025 που λήγει και η τρέχουσα συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό.

Η αρχή έγινε τη τελευταία μέρα του Φλεβάρη του 2022. Στις 28 του μήνα η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Μουσταφά Φαλ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ουσιαστικά έδεσε τον Γάλλο διεθνή σέντερ στο λιμάνι για άλλα δύο χρόνια. Κι αυτό γιατί το πρώτο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν διετούς χρονικής διάρκειας μέχρι το φετινό καλοκαίρι.

Η σκυτάλη πέρασε στον Σάσα Βεζένκοφ όπου μέσα σε απόλυτη μυστικότητα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στις αρχές του έτους. Του 2023 επίσης μέχρι το καλοκαίρι του 2025 δείχνοντας ξεκάθαρα πως αυτό είναι το πλάνο της διοίκησης της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Να φτιάξει μία ομάδα με έναν δεμένο κορμό που εκτός από τα πρωτεία στην Ελλάδα σε Basket League και Κύπελλο θα φθάσει και στην κατάκτηση της Euroleague.

Επόμενος που φαίνεται να παίρνει σειρά είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Ο Αμερικανός άλλωστε έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει τον Ολυμπιακό σπίτι του για πολλά χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, όταν έρθει η ώρα για να γίνουν οι  συζητήσεις, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός ανταμείβει οικονομικά τους παίκτες που δίνουν και την ψυχή τους, η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει πάνω από 30 λεπτά! 

Η συνέχεια όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί τρία «καυτά» συμβόλαια με το κάθε ένα από αυτά να έχει το δικό του ενδιαφέρον. Και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Κώστα Σλούκα και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου.

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Οι 5 στιγμές-ορόσημα που έκαναν τον Ουόκαπ σύνθημα στον Ολυμπιακό! (vids)
EUROLEAGUE

14:54 - 21.01.2023

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Οι 5 στιγμές-ορόσημα που έκαναν τον Ουόκαπ σύνθημα στον Ολυμπιακό! (vids)

Ο Τόμας Ουόκαπ εκανε το... ταξίδι από την αμφισβήτηση στην καθολική αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού και το Sportal αναλύει όλα τα δεδομένα σε αυτή την πορεία του Αμερικανού.

Πιο δύσκολο από όλα φαντάζει πως θα αποτελέσει το φλερτ με τον Σλούκα χωρίς αυτό να προδικάζει κάτι για του άλλους δύο. Οκ Λαρεντζάκης διανύει την πιο ώριμη χρονιά του μετά και το καλοκαίρι του με την Εθνική ομάδα στο Eurobasket δείχνοντας να έχει αποδεχτεί τον ρόλο του δίνοντας πολύτιμες νίκες στην Euroleague χωρίς να τον ενοχλεί που έρχεται από τον πάγκο.

Σχετικά με τον Παπανικολάου δείχνει μετά την φυγή των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη πως θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά και του ΣΕΦ όντας ο αρχηγός της ομάδας και της επόμενης διετίας. Κάτι που φαντάζει πως είναι και δικό του θέλω στα 32 του.

Τέλος ένα καλό ερώτημα είναι αν ο Μπαρτζώκας θα εισηγηθεί την παραμονή του Σακίλ ΜακΚίσικ στο ρόστερ της ομάδας του και για την επόμενη διετία ή έστω για την επόμενη χρονιά. Εκεί όπου σίγουρα θα βρίσκεται από τον ελληνικό κορμό ο Μιχάλης Λούντζης στη τελευταία χρονιά του δικού του τρέχοντος συμβολαίου του.